Хасково

Хасковската болница въвежда пръстов отпечатък от 1 октомври

МБАЛ-Хасково ще въведе достъп с пръстов отпечатък от 1 октомври, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор д-р Георги Гелов.

Първите пет болници в страната вече въведоха експериментално този начин на легитимиране. Хасковската болница е сред следващите 20. Сред целите е така да се регистрират медицинските грижи, които се получават в съответното лечебно заведение.

При въпросната легитимация пръстов отпечатък задейства скенер, който генерира определен код, който става уникален идентификатор за Здравната каса. Информацията за здравния статус, свързана с този код, ще се съхранява в електронна база от данни. До нея ще имат достъп личните лекари и пациентите. Спешните случаи няма да се идентифицират с пръстов отпечатък.

Днес служители от Касата в Хасково заминават на обучение за пръстовия отпечатък. В понеделник пък ще има и обща среща с представители на болницата.

Д-р Гелов допълни, че болницата ще купи 18 устройства за пръстовия отпечатък, като всяко струва 240 лв. без ДДС. Той посочи, че не се притеснява, защото всичките пациенти на болницата са реални.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиева
Георгиева
22.07.2016 13:12 13:12

Браво. Така трябва да се работи. Да се знае кой какво ползува, къде и кога. Надявам се, че малко по малко ще се въведе някакъв ред и измамите ще намалеят рязко. Дано да се преустроят смислено и ТЕЛК, че и там текат безконтролно едни пари, дето не се знае в какви джобове отиват. Много злоупотреби с подкупи за лично облагодетелстване. Като 25 години нещата са си вървели, накъдето си искат, няма как изведнъж да стане много добре. Важно е поне да се започне във вярната посока и парите да отиват там, където трябва. Дано най-после. И дано по-малко да се пречи и да се хули, преди да се е видяло какво се случва. Успехът ще е за всички. И за тези, дето честно работят, и за тези, дето имат нужда от от здравна помощ.

Делчева
Делчева
28.09.2016 6:41 6:41

Пациентите винаги са били реални, но до сега практиката бе, да се изписват на 3-я или 5-я ден от престоя си в болницата, а да се водят на отчет още 2÷4 дни там…

Back to top button