Хасково

Тираджията превозвал 11 кила марихуана от Холандия срещу 2000 евро

54-годишният турски тираджия Мехмет Чакър, който вчера малко след полунощ бе хванат на ГКПП „Капитан Андреево“ с 11.276 кг. марихуана е направил самопризнание пред разследващите, стана ясно на днешната мярка за неотклонение в Хасковския окръжен съд.

Чакър изпълнявал курс от Холандия за Турция през България. Близки до разследването споделиха пред Haskovo.info, че шофьорът се навил да пренесе сака с марихуана срещу 2000 евро.

Половината му били дадени предварително и вече били изхарчени от Чакър, а останалите щели да му платят след доставката на пратката. Първоначално турчинът трябвал да пренесе 3 сака, но му се сторили големи и се навил да вземе само единия.

Той пътувал с втори шофьор – 37-годишен мъж, който не е задържан и е свидетел по делото. Сакът е намерен в кабината на камиона зад мястото на водача. Стойността на 10-те пакета с марихуана по цени на съдебната система е около 44 000 лв.

Според разследващите е изключителна рядкост марихуана да бъде хващана на изход към Турция. Обикновено пътят на тревата е в обратната посока.

На Чакър са му повдигнати обвинения за държане на високорисково наркотично вещество в големи размери с цел разпространение и опит за контрабандата му през границата. Наказанието е затвор от 5 до 15 г. и глоби до 200 000 лв.

На днешното заседание стана ясно, че живеещият в Истанбул мъж, вече има присъда за прекарването на хора през нашата граница. На 15 септември миналата година той е получил 2 г. с 4 г. изпитателен срок от свиленградския съд след споразумение. Сегашното престъпление е в изпитателния срок.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“ заради голямата опасност Чакър да се укрие или извърши друго престъпление. Съдът възприе тези мотиви и остави обвиняемият в ареста.

Защитата на турския шофьор каза, че той страда от рак на белия дроб, но все още не могат да представят доказателства за това. Съдът направи уговорката, че ако такива се получат е възможно преразглеждане на мярката.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в 3-дневен срок.

Мярка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button