Регион

Измамници ужилиха две пенсионерки, единият се представя за пощальон

Две пенсионерки от Димитровград са станали жертва на измамници през уикенда, съобщават от полицията.

В събота 76-годишна жена е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за сина й, като е поискал пари за закупуване на гуми. Парите трябвало да предостави на негов приятел, от който е трябвало да бъде осъществена покупката.

Жената е предала неустановена досега парична сума от банкноти по 100, 50 и 10 евро на непознат мъж, който отишъл до жилището й.

Ден по-късно в полицията е получен сигнал, че около 11:30 ч. в Димитровград 80-годишна старица е допуснала в дома си непознат мъж, представил се за пощенски служител, който й казал, че трябва да направи опис на жилището и ценности в дома й, за да може тя да получава допълнителни пари към пенсията си.

Жената предала на непознатия две златни синджирчета, златен медальон, два златни пръстена, чифт златни обеци, златно кръстче, 40 лв. и мобилен телефон.

Работата по установяване на извършителите продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button