Хасково

Опашки за топло и помощи за първолаци, минаха над 1000

Над 1000 хасковлии вече са подали заявления за отпускане на помощ за отопление в „Социално подпомагане“, съобщиха за Haskovo.info от службата.

Молбите се приемат от началото на месеца, когато е имало голям наплив. Опашки имаше и днес, като най-много се очакват с наближаването на крайния срок – 31 октомври. 57 заявления има подадени в Минерални бани.

От 1 юли се подават и заявленията за отпускане на еднократна помощ за първокласник. И тази година тя е в размер на 250 лв., като крайният срок тук е 15 октомври. В Хасково вече са подадени 216 молби, в това число и 14 в Минерални бани.

И при първолаците се очаква голям наплив след първия учебен ден.

2 коментара

  1. Как така тия помощи и преференции все на роми ги раздавате. Тук таме някой българин, но най вероятно фирмаджия дето си крие доходите или уж самотни майки. В тая държава, ако си създал семейство, ако гледаш да си плащаш всички видове данъци и задължения, ако имаш работа, макар и за мижава заплата, излиза че си един боклук – нищо не ти се полага. За такива отговорни балами помощ няма – те трябва да се справят със всичко сами. Нима нормалните семейства нямат първокласници, нима те не купуват тетрадки, консумативи и други неща. Нима нормалните семейства не изнемогват от цените и разходите. Много е лесно да сложиш нагласена граница за доход или „бедност“. Само че нормалните семейства влизат в магазина и пазаруват 2-3 неща от първа необходимост, пък циганката влиза и пазарува за малките ромчета, такива неща, дето обикновените деца не могат да си позволят. при това циганката не ходи на работа, не си плаща месечните разходи, живее в незаконно построена къща и не допринася с един лев нещо за това общество. Ей тва е скапана държава – да извършва геноцид над собствения си народ!

  2. Познавам един фирмаджия, дето има няколко магазина и редовно се врежда за детски добавки. А други родители не са помирисвали детски. Как става тая работа – как един бизнесмен с няколко магазина има доход по-нисък от прага за детски, дори и жена му да не работи. А едно семейство с двама работещи родители, с доходи на светло излизат „богаташи“ според същия този праг. Какво е сбъркано – държавата, която допуска такива абсурди или честните семейства, които декларират всичко, което дори не получават, защото доходите са „БРУТО“ – на никой банкомата не му пуска бруто сумата на заплатата! Това очевидно е държава на ромите, богашите мошеници, на простите и нахални селяни, които със скандали постигат всичко и на новойзлюпени първенюта дошли от село с още по простите си жени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button