Хасковлия забива 24 фотографии „Лимецът“ край Рабово

Любопитно

Светлописи от жътва „Лимецът“ ще покаже хасковският фоторепортер Тихомир Петков.

Това е третата му авторска проява, която ще бъде гвоздей в програмата на осмото издание на Фестивала на хляба в село Рабово, който ще се проведе в събота.

24 фотографии забити на колове ще могат да видят гостите на феста. Те ще бъдат подредени между класовете в нивата с лимец, която предстои да бъде зажъната ритуално в събота.

Снимките показват пътя на хляба – от зажънването на древното жито, което се смята за храна на бъдещето, до месенето и печенето на самуните. Подредени са в пътека, в края на която всеки ще има възможност да опита от прясно изпечения хляб от лимец.

Фотографиите Тихомир Петков подготвя 5 г. Идеята да ги покаже възникнала спонтанно. Решава да ги представи по нестандартен начин – насред полето – там, където са създадени, защото по думите му показват изкуството в естествената му среда.

Петков има зад гърба си още две самостоятелни изложби. Първата с 30 черно-бели фотоса, а втората ”Огненият ад” , която проследява огненото бедствие в селата Филиповци и Пъстрогор. Именно запечатан кадър от стихията носи и голямата награда на National Geographic през 2008 г. През 2013-а той печели и голямата награда на СБЖ в раздел фотожурналистика, има и няколко публикации в агенция Ройтерс.

Един коментар по “Хасковлия забива 24 фотографии „Лимецът“ край Рабово

  • „24 фотографии забити на колове“… и какво ще се види от тези фотографии като са забити на колове???
    И „8-мото“ не се пише така… има речници… Образовайте се…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...