Хасково

Издигат димитровградчанин за президент

Кандидатурата на Господин Тонев от Димитровград за президент обявиха на пресконференция в Хасково от политическа инициатива „Българска демократична общност“.

Тонев е лидер на политическата организация и допълни, че кандидатът за вицепрезидент ще бъде обявен след регистрацията им за участие в президентските избори.

Господин Тонев е роден през 1955 г., завършил е Германистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За себе си казва, че работи в демократическия спектър, приема персонализма и етичния модел на пазарно стопанство. Тонев е депутат от СДС в 38-ото Народно събрание. Семеен с две деца.

Кандидатът за президент заяви, че от политическата инициатива ще участват сами и почтено на изборите без политически боричкания и компроматни войни. От „Българска демократимна общност“ са в център-дясно и ще се борят за онези 45% от гласоподавателите, които не са политически представени и смятат, че има по-добър път за България.

Възванието на Тонев към хората е „Чест и справедливост“. Той заяви, че ще работи за духовната обнова на нашето общество, защото справедливостта е нещо прекрасно, а в нашето общество има основен дефицит от нея. Сред целите му е въздигането на България в една авторитетна държава с правов ред, за което гарант е президентът. Това минава през прекъсване на корупционните връзки.

„На България е нужно духовно обновление – това което Преходът заличи. Президентът е носител на съгласието за основните ценности и техен пазител“, заяви кандидат-президентът. Тонев на няколко пъти подчерта, че не е витринен политик.

Господин Тонев допълни, че на всяко дете се дължи образование и в тази връзка ще предложи Национален пакт за образование и възпитание.

Пресконференция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button