Регион

Борисов прави първа копка на завода между Хасково и Димитровград

Премиерът Бойко Борисов се очаква да направи първа копка на завода за асемблиране на кабелни инсталации за автомобилната индустрия на „Язаки“ на 28 юли.

Целият терен край пътя Хасково – Димитровград срещу разклона за бившето летище „Узунджово“ е с площ от 64,5 дка, като производството се предвижда да бъде разположено на около 30 000 кв. м. Сградата е проектирана с нужните производствени и складови зони, помещения за сградна и техническа поддръжка, както и със съответните административни и битови помещения.

Както Haskovo.info писа планираният пусков срок на завода е юли 2017 г. Очакваната стойност на инвестицията с включеното оборудване за производството възлиза на 50 млн. евро. С реализирането на инвестицията се очаква да бъдат разкрити над 3000 работни места, като вече започва набирането на първите кадри и обученията.

На първата копка се очакваат още министърът на икономиката Божидар Лукарски, народните представители Делян Добрев и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, кметът на Димитровград Иво Димов, кметът на Хасково Добри Беливанов, дипломати и шефове на компанията инвеститор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гаден
гаден
26.07.2016 22:37 22:37

Не давайте повече от минималната, за да не си купи някой нови дрехи.Само втора употреба.Гадове духайте го…

STASKO
STASKO
27.07.2016 8:07 8:07

Бойко, късно чадо за китка, след като остави Делянчо неграмотника/ погледни какво е работил/ с роднините си да се наиграе в Общината и областта, оттук нататък няма какво да очакваш от Хасково. Това ,че сменихме Георги Иванов не означава че Делянчо е спечелил или ГЕРБ, това беше отрицателния вот на хасковлии против феодалното статукво.Но нищо по различно е сега в Общината и областта роднините, майка му и баща му управляват,иначе баща му още щеше да продава сире и кашкавал във фургона в търговията, а Делянчо щеше да слугува както и сега го прави на всички партии само и само да краде. По отношение на утрешната първа копка Бойко нямаш място при тези български менажери – измекяри дошли и в Хасково да екслоатират и да се подиграват труда на хората, както го правят в Ямбол и Сливен.

Ангелов
Ангелов
27.07.2016 12:36 12:36

Стаско, големи очаквания имаш от ББ. Той се подиграва с труда на цяла България и неговите хора крадат целокупния български народ и му се подиграват постоянно. Ти вече даде ли пръстови отпечатъци. Откога стана престъпник, че да ти искат такива отпечатъци? Но не само ти заблуден от сикаджията.Много сте.Затова сме и на това дередже.

Denis keskin
Denis keskin
27.07.2016 18:51 18:51

Veche ne se znae .. naroda li da se smeni ili parlamenta….zashtoto taka kato gledam vlastta e edna i sashta ot poslednite 20 godini.. a naroda vse taka zle… losho losho.

Back to top button