Регион

Глоби до 5000 лв. за сечта над Сърница

Глоби от 300 до 5000 лв. ще се налагат заради констатираните нарушения при санитарната сеч в гората над минералбанското с. Сърница, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

От Агенцията допълват, че нарушенията са установени при проверка, извършена от горски служители на Регионална дирекция по горите – Кърджали. Тя е започнала в края на миналата седмица след получаване на сигнал за незаконна сеч.

В хода на проверката горските инспектори констатират отсичане на немаркирани с контролна горска марка дървета и повредени млади фиданки, както и неправилно обозначаване на част от терените, определени за сеч. Документите за разрешаване на сечта и начинът на провеждането й са одобрени от служители на общината.

Нарушенията са извършени от фирмите, определени чрез процедура, проведена в община Минерални бани.

Не е изпълнен и технологичния план, според който фирмите са длъжни да почистят терените след извеждане на сечта. Нарушение е извършвено и при транспортиране на дървесината, когато е допуснато да бъдат увредени и млади фиданки.

Административно-наказателна отговорност за допуснатите нарушения носят и служителите на Общинското горско стопанство и лицензираните лесовъди на фирмите.

Предстои извършването на цялостна проверка на горскостопанската дейност на Общинско горско стопанство Минерални бани. След приключване на проверката ще бъдат наложени съответните санкции и наказания на отговорните длъжностни лица, посочват от изпълнителната агенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светлин/Ламбо
Светлин/Ламбо
26.07.2016 21:32 21:32

„Нарушенията са извършени от фирмите, определени чрез процедура, проведена в община Минерални бани.“
По вярно би било:Нарушенията са извършени от фирмите, определени чрез разпореждане лично на кмета на община Минерални бани.Как иначе се строят хотел до хотела мила моя майнольо?

М.Николов
М.Николов
26.07.2016 22:05 22:05

Горите са наИскендер.Зощопък да не си ги изсича.?Не разбрахте ли че в Мин.бани той коли и тойбеси.

Анонимен
Анонимен
27.07.2016 8:25 8:25

gorite krai selo sirnica sa na kmeta na seloto shenol i brat mu erol ako ne inak kak shte se poddarjat tezi luksozni koli i tezi kishti kak se postigat dano ima razkataqt familiqta na tezi selqndurni koito redqqt na okolnostaa vmesto da q pazqt

МАРУЛ
МАРУЛ
27.07.2016 10:48 10:48

И КО?

Ерол Кемал
Ерол Кемал
27.07.2016 20:16 20:16

Кмета на с.Сърница няма нищо общо с горите, от много години фирмата ми не изпълнява тази длъжност.

Back to top button