Хасково

Социалните вече отказаха помощи за топло и първолаци на 123 от Хасковско

123 отказа вече са издадени за помощи за отопление и тази за първолаци в Хасковска област, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

От 1 до 27 юли в региона са подадени 3305 заявление за помощ за топло, като 870 са одобрени, а 120 са с откази.

Подалите заявления за помощ за първокласник в региона са 596, като 440 са одобрени за 449 деца, а на три семейства е отказана помощ от 250 лв.

Социалните обясниха, че най-честата причина за отказите е по-високият доход на член от семейството или извършването на продажби при отчетния период.

Подаването на молби за отопление продължава до 31 октомври, а тази за първолаци е до 15 октомври. Тук законодателят е предвидил и възможност ако детето е болно и не може да тръгне на училище, молбата да се подаде до 6 м. от започването на учебната година.

Както Haskovo.info писа в Хасково се образуваха опашки за двата вида помощи. Големият наплив обаче традиционно се очаква с наближаването на крайните срокове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button