Регион

Депутат иска земеделската министърка да провери лесничейството в Баните


Депутатът Димитър Делчев призова министъра на земеделието Десислава Танева за цялостна проверка на Общинското лесничейство в Минерални бани за последните 2 години. Причината е сечта на горите в района, която предизвика бурна полемика.

Депутатът призовава министър Танева за цялостна проверка, за да се установи дали са налице престъпни действия или бездействия от страна на служителите на лесничейството, които са в нарушение на възложените им със закон отговорности, както и има ли други подобни случаи на територията на стопанството.

Министърът на земеделието и храните ще трябва да представи пред народния представител информация за извършена проверка за законосъобразността на направените сечи и какви наказания са наложени на контролните органи, както и на фирмите извършили сечта.

Има твърдения, че това са санитарни сечи, но в същото време са увредени младите насаждения, което ще затрудни възстановяването на гората, коментира Делчев.

Става въпрос за котловинната сеч, за която Haskovo.info писа. Гората се изсича на квадрати от около декар, за да се освободи място за млади фиданки, които да подновят гората. От Държавната агенция по горите вече заявиха, че нарушения има и те са свързани с незаконно изсичане на немаркирани дървета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българин
Българин
28.07.2016 22:53 22:53

Сега ли се сети бе ДеПУТКОдате

Back to top button