Регион

18 акта и един уволнен заради сечта на квадрати в Минерални бани

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Кърджали са съставили 18 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Те са констатирани при извършена цялостна проверка на горскостопанската дейност на Общинско горско стопанство в Минерални бани, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.
Сечите във всички горски насаждения на територията на община Минерални бани, собственост на общината, в които са констатирани нарушения са спрени със заповед на директора на РДГ – Кърджали.

Съставени са 4 акта за неправилно маркирани дървета за сеч. 10 акта са заради неизпълнение на технологичния план и неупражнен контрол от частно-практикуващи лесовъди. Санкционирани са четирима служители на общинското горско стопанство за неправилно маркиране и неправилно издадени позволителни за сеч, като на трима от тях ще бъде отнета регистрацията за упражняване на лесовъдска практика. Стойността на наложените глоби ще бъде средно 1 000 лева за всеки акт.

СечЗа неупражнен контрол дисциплинарно е уволнен и старши горски инспектор на звено „Хасково“ към РДГ – Кърджали.

Възобновителната сеч на горските територии над с. Сърница, Община Минерални бани започва в началото на 2014 г., припомнят от агенцията. През март същата година със заповед на предишното ръководство на РДГ – Кърджали е извършена комплексна проверка на горскостопанските дейности, която не констатира пропуски при маркирането и извеждането на сечите.

sech_260716_3Следващата проверка е направена в началото на 2015 г. със заповед на настоящото ръководство на РГД. В хода на проверката служителите констатират пропуски и нарушения, за които е направено предписание на общинската горска структура.

При инспекция след три месеца горските служители установяват неизпълнение на предписанията и нови нарушения. Вследствие на тази проверка сечта се прекратява и се обезсилват позволителните за сеч в териториите, в които са констатирани тези нарушения. Съставени са пет акта по Закона за горите и е наказан директорът на общинската горска структура.

През тази година е извършена проверка на 14 юли, когато е съставен акт за неспазване правилата за сеч. Проверките по случая продължават.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българин
Българин
28.07.2016 22:49 22:49

Е, и? Кво стана? Мишките в капана, Искендер лесовъд на 2016. Ай сиктир, по Български!!!

speedstart.org
speedstart.org
29.07.2016 9:48 9:48

Като плащаш там където трябва няма кой да те пипа.

Back to top button