Любопитно

Арт инсталация води до Хляба на боговете край Рабово

Арт инсталацията светлописи от жътва “Лимецът” на хасковския фоторепортер Тихомир Петков бе официално открита днес на Осмото издание на фестивала на хляба край с. Рабово.

Както Haskovo.info писа 24-те фотографии са забити на колове между класовете в нивата с лимец. Инсталацията е в полукръг – древен символ на плодородието. Фотосите проследяват всички етапи – от зажънването на лимеца, през вършеенето, меленето, месенето и изпичането на хляба. По пътеката покрай фотографиите гостите стигат до истински хляб от лимец, наричан Хляб на боговете, който може да бъде опитан.

Фестивалът на хляба се организира от Петко Ангелов. За Петков пък това е трета самостоятелна изложба, която бе уважена от именити фотографи. Първата е с 30 черно-бели фотоса, а втората „Огнен ад“, проследява огненото бедствие в селата Филиповци и Пъстрогор.

За сегашната си инсталация Петков казва, че е стремеж изкуството да бъде показано в естествената му среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button