Хасково

Мотористи поднесоха цветя на лобното място на Никол и Даяна, искат контрол на пътя

Десетки мотористи организираха шествие в Хасково с искане за строг контрол по пътищата след жестоката катастрофа, при която в петък загинаха Никол и Даяна на 15 и 16 г. Мотопедът им беше блъснат от ауди на пътя преди Ханче „Клоктница“, а момичетата загинаха на място.

Рокерите основно от „Атрокс“-Хасково и „Викингите“-Димитровград се събраха на площад „Лебеда“ и се отправиха към мястото на инцидента. Там мотористите запазиха минута мълчание, запалиха свещи в памет на децата и поднесоха цветя и плюшено мече край пътя. На мястото още личат дълбоките следи в асфалта от жестоката катастрофа.

Haskovo.info припомня, че в петък вечер черното Ауди, управлявано от 36-годишния Делян Д. поради движение с несъобразена скорост, е изгубил контрол на десен завой и е навлязъл в насрещното платно, където е ударил мотоциклета с девойките, които са ученички в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. Момичетата са починали на място.

От полицията съобщиха, че пробите за алкохол и наркотици на шофьора на Аудито са отрицателни. Мотоциклетът на момичетата е бил без регистрационни табели.

Мотористи

Днес мотористите настояха за спазване на правилата за движение и затегнати мерки от страна на полицията, за да не се допускат повече такива инциденти. „Вече има прекалено много смъртни случаи. Законите трябва да се спазват. Контролът трябва да е еднакво голям и санкциите строги както за мотористите, така и за шофьорите на автомобили. Сега законите не се спазват – всеки, който има пари, прави каквото си иска и остава безнаказан“, заяви пред Haskovo.info Десислав Вълканов от „Атрокс“.

Клокотница е в тридневен траур от събота, а погребението на момичетата е в неделя от 13:30 часа на Пловдивските гробища в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.07.2016 13:08 13:08

Много,много жалко за децата,това е цветът на нацията ни,вместо да живеят те станаха жертва на БЕЗАКОНИЕТО в тази територия,нека почиват в мир…
Но все пак едно питане,как е по правилник,на колко години-от колко имаш право да управляваш такива моторетчици и без регистр. табели ли се карат,щото градът е пълен с такива вдигащи до небето врява моторетки и 90% от тях се управляват все от такива млади момчетии.А понякога са на“рояци“и врявата е страшна,непоносима.Та ето за това иде реч,за войната по пътищата…

Иван
Иван
31.07.2016 13:32 13:32

В случая този с колата е виновен за трагедията,но в много други мотористите карат с 200-250 км и после ми викат пази моториста,те като не се пазят и Господ неможи да ги опази!!!

joro1755
joro1755
31.07.2016 14:02 14:02

Вижте сн.1-с какво е обут първият моторист!!! Какво искате от полицията? Вие не се пазите,те ли да ви пазят? А на децата-лека им пръст!!! Плача за тях.

http://lapiluleduweekend.men/
http://lapiluleduweekend.men/
09.08.2016 14:12 14:12
Отговор до  joro1755

You Americans take things way too seriously – they’re just messing around, for Christ’s sake!! If you were stuck in Iraq, you’d want to do something like that too… Mind you, the Brits are also famous for our unique ability to take the piss out of ourselves – something no other nation can really do!

Стоева
Стоева
15.08.2016 14:17 14:17

Контролът беше три дни и както става обикновено в България „всяко чудо за три дни“се получи същото.Бързите скорости продължават,вечер улицата се превръща в писта и така до следващият нещастен случай,това е България за жалост

александър
александър
18.09.2016 21:06 21:06

Лека им пръст на децата а кьде са родителите

Back to top button