Регион

Големият пожар стигна на метри от къщите в Бориславци, гаси и хеликоптер

Голямият горски пожар в Маджаровско се разраства, като пламъците стигнаха на метри от първите къщи в с. Бориславци. В гасенето вече се включи и хеликоптер.

Както Haskovo.info писа пожарът избухна днес и разпалван от вятъра се разви на фронт от няколко километра. Вече горят около 4000 дка, от които 1000 декара гора. В гасенето участват 6 екипа на пожарната.

Поискана е помощ от хасковското военно формирование 52 740, а кметът на община Маджарово Милко Армутлиев обяви бедствено положение.

Потушаването на пламъците е изключително трудно заради пресечения терен и вятъра, който непрекъснато разпалва огъня.

Вече е свикан и кризисен щаб от всички институции – пожарна, полиция, областна управа.

От областна администрация съобщиха, че до вечерта пожарът е обхванал площ от 5000 декара, сред които и 1000 декара гора.

Огънят е в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Пряка опасност за населението няма.

Вече е получен положителен отговор от Министерството на отбраната за включване на военни в овладяването на пожара. Мобилната част, специализирана за работа при бедствия, ще бъде в Бориславци в понеделник сутринта. Тя включва 30 военнослужещи от хасковското поделение.

В гасеното участват екипи на всички противопожарни служби от областта, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Име (задължително)
Име (задължително)
31.07.2016 18:11 18:11

Коментар

Back to top button