Регион

Бедствието в Маджаровско обхвана 8000 декара

Пожарът край Маджарово е обхванал площ от 8 000 декара, в това число 2663 декара гора, съобщиха от областна администрация.

Огънят е на територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Пряка опасност за населението няма, но бедственото положение на територията на община Маджарово е в сила.

Както Haskovo.info писа хеликоптер гаси гората, до която няма възможност да се стигне с противопожарна техника.

В гасенето от понеделник сутринта се включват и 30 военнослужещи от хасковското формирование 52 740.

На мястото на пожара е сформиран кризисен щаб, където работят главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН, областният управител Станислав Дечев, земестникът му Валентин Ангелов, директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кметът на Маджарово Милко Армутлиев и други.

В гасеното на пожара участват екипи на всички противопожарни служби от област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.

Тази сутрин ситуацията в Маджаровско е спокойна, като с падането на температурите през нощта огънят стихва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button