Хасково

Ремонт посрещна Янев в Езиковата, Добрева пое властта на кафе с Батимов в ПГДС

Спечелилите конкурса за директори в Хасковско встъпват в длъжност. Малко преди 8:30 часа новият директор на ГПЧЕ „Асен Златаров“ Деян Янев пристигна в гимназията.

Той бе посрещнат от временно изпълняващия длъжността директор Гергана Гочева, която го съпроводи до третия етаж, където е дирекцията, а в съседство се извършва ремонт на библиотеката. Преди да влезе в кабинета си Янев огледа как върви ремонта. Гочева обясни, че той е за около 4700 лв. и библиотеката се преустройва в класна стая, като работата трябва да приключи до десетина дни.

Янев заяви пред Haskovo.info, че днес трябва да приеме печата за държавния герб, предстои работа по преименуването на гимназията в профилирана. Това е изискване по новия закон за всички училища и детски градини. След това Янев ще обсъди с колегите си текущи въпроси по подготовката за новата учебна година. Вече се е срещнал с досегашния директор Пенка Делиева, която днес се очакваше в гимназията.

Гочева обясни, че приемът е приключил успешно, а от есента в Езиковата се очакват преподаватели от Испания, Германия и САЩ. Заради пенсионирането на двама преподаватели има обявени свободни места за учители по български език, като документи ще се подават от 29 август. Както Haskovo.info писа по едно свободно място за литератор има и в ПГДС и ПМГ „Боян Петканчин“.

Директори

По същото време предаването и приемането на властта в ПГДС „Цар Иван Асен втори“ от досегашния директор Александър Батимов на новия Невена Добрева стана на чаша кафе в дирекцията. Добрева е от 2004 г. в гимназията и е запозната със случващото се там. В гимназията има още 2-3 свободни места за ученици.

„Тя отговаряше за всички тържества в гимназията и беше перфектна, по-добра едва ли има в града. Пожелавам й в училище да е безкраен празник и всички да са щастливи. Добрева има и организационен опит“, каза Батимов за своята наследничка на поста. Той сподели, че не е очаквал Добрева да се кандидатира. Сега планирал да замине на почивка в Банско.

Невена Добрева пък заяви, че Батимов винаги е добре дошъл в гимназията.

Haskovo.info припомня, че новият директор на СОУ “Св. Климент Охридски” в Симеоновград е Теодоринка Иванова. Свиленградското ОУ “Любен Каравелов” ще се ръководи от Стефан Каймаков. Директор на училището в Ябълково ще бъде Елза Видева. Не е избран кандидат, който да оглави школото в село Железино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
01.08.2016 13:47 13:47

Най-хубавото е, че вече има по нови звезди от оная Бясната директорка! Дано са по компетентни и човечни от нея. Макар, че всички директори в града едни от други се гледат. Пък усещането за непоклатимост на поста ги прави арогантни и зли, жадни за слава и ласкателства! Забравят че работата им е да градят колектив, благоприятна среда за ученици и учители, че носят отговорност към образованието и че като публични личности трябва да съблюдават елементарни правила за култура, комуникация и поведение!

Аланкоолу
Аланкоолу
01.08.2016 16:34 16:34

А в ГПЧЕ ще има ли библиотека след преустройството на старата такава в класна стая ?

А в ОУО!
А в ОУО!
01.08.2016 23:16 23:16

А в ОУО ще пенсионират ли най-после Наска Ангелова? Нали няма наши и ваши, щом си навършил години за пенсия. Госпожата отдавна ги е навършила, ама иска да векува като пом.директор там, защото облагите край нямат. Свикнала е да става все нейната, да командва и да се пъчи, но стига вече. На всички им е писнало от нея. Някой се прави на сляп и глух.

Back to top button