Регион

Дядо и внук пекли зимнина и изтървали огъня край Бориславци

67-годишен свиленградчанин Христо Янев и 21-годишният му вник Димитриус са съпричастни към пламването на големия пожар в Маджаровско, съобщи на пресконференция директорът на областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков.

Двамата отишли вчера по обяд до лозовия масив в село Бориславци и запалили огън, за да пекат зимнина – патладжани. В харманлийската полиция е образувано досъдебно произвоодство.
Пламъците обхванали сухи треви и двамата не успели да угасят разрасналия се пожар. Към момента няма опасност за населението.

Възрастният мъж е разпитан и освободен, защото има проблеми със здравето и е с три байпаса. Внукът също е бил разпитан.

В гасенето са се включили 10 противопожарни коли от областта, 1 от Пазарджик и 3 – от София. В гасенето е включен и хеликоптер от авиобаза Крумово. По искани са допълнителни сили и включването на тежка механизирана техника за направа на просеки и пътища от Министерство на отбраната. Продължава гасенето на пожара, в който се включват и екипи от горските стопанства, местни хора, доброволци и хасковски военнослужещи.

Както Haskovo.info писа от пламъците досега са изгорели около 8000 дка тревисти местности и смесени гори, обхванали землищата на селата Малки воден, Бориславци и Горно поле. Към момента пожарът е локализиран до село Бориславци, уточняват от полицията.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button