Регион

Сгащиха украинци с 12-килограмови златни пояса на границата

Рекордно количество златни бижута, укрити по телата на четирима мъже, откриха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Близо 12 кг. контрабандно пренасяни златни бижута са намерени в мъжете, пътуващи от Турция за Украйна с микробус с украинска регистрация. Пред митническите служители шофьорът и тримата му спътници представили редовни документи за превозваната стока, авточасти. Микробусът е селектиран за щателна проверка.

При извършения личен преглед, около коремната област на четиримата мъже са открити пакети, увити с кафяво непрозрачно тиксо, съдържащи изделия от жълт метал. От умело изработените четири златни пояса, митническите служители са извадили общо 1477 синджира, 1246 чифта обеци, 980 медальона, 657 пръстена, 381 гривни и още стотици силиконови въжета и гривни със златни орнаменти, златни перлени синджира, кожени въжета и гривни с червен конец със златни накрайници. Според направената експертиза накитите с общо тегло 11.904 кг. са от 14-каратово злато на стойност близо 715 000 лв.

Откритите бижута, микробусът и четиримата нарушители, украински граждани, са задържани. Срещу четиримата е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

В същия ден, при друг случай, митническите служители са задържали при проверка на автобус с турска регистрация 512 грама златни и 3.137 кг. сребърни бижута на стойност общо 43 268 лв.

Задържаните накити са открити в бельото, по телата, дрехите и чантите на три жени и двама мъже, румънски граждани. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button