Хасково

Удължават поръчката за мегаремонта на училища и градини заради сбъркан котел на „Рилски“

От община Хасково удължиха обществената поръчка за избор на изпълнител за основните ремонти на училища и детски градини в областния град със 17 дни, потвърдиха за Haskovo.info от кметството.

Причината за забавянето на отварянето на офертите е извършването на корекции в документацията. Сред допуснатите неточности е посочването на фирмена марка на котел в ОУ „Св. Иван Рилски“, което училище е предвидено за ремонт. По правило в документацията на обществените поръчки не трябвало да присъстват марки на фирми, обясниха от общината.

Haskovo.info припомня, че общата прогнозна стойност на ремонтите е за 15 781 216 лв. без ДДС, като сградите са разделени на шест обособени позиции. Оферти пък могат да бъдат подавани само за една позиция.

Продължителността на ремонта в ОУ “Шандор Петьофи” е до 450 дни и е на стойност 3 732 852 лв. без ДДС. Ремонтът в “Рилски” е със същата продължителност и за 3 834 460 лв. бе ДДС.

Продължителността на ремонтите в четирите детски градини е до 510. За ОДЗ 15 “Слънце” е на стойност 2 334 499 лв. без ДДС, ОДЗ 19 “Щурче” – 1 828 875 лв., ОДЗ 11 “Елхица” – 2 044 055 лв., ОДЗ 20 “Весели очички” – 2 006 472 лв.

Строителните дейности трябва да бъдат изпълнени във връзка с реализацията на ОП “Региони в растеж”. Ремонтите включват: реконструкция, преустройство и прилагане на мерки за енергийна ефективност на четирите ОДЗ-та с по две съществуващи сгради и на двете училища. Ще има ремонти на ВиК и електрическата инсталация. В двете училища ще има и асансьори.

Докато траят ремонтите учениците от “Шандор Петьофи” ще учат в ГПЧЕ “Асен Златаров” и ПГДС “Цари Иван Асен ІІ”, а тези от “Рилски” – в ПМГ “Боян Петканчин” и ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви”. Докато тече ремонтът в една от сградите на съответното ОДЗ, децата ще бъдат в другата. Училищата и градините вече започнаха подготовка по предстоящото преместване.

Офертите на кандидатите трябваше да бъдат отворени на 9 август, но сега това ще стане със 17 дни по-късно. Обявена е и обществена поръчка за строителния надзор, която не е корегирана, допълниха от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
коко
коко
01.08.2016 16:44 16:44

Цяло лято изгубихте в глупости смешници !

безсрамници
безсрамници
01.08.2016 17:10 17:10

Абе простаци долни от общината – как не ви е срам бе идиоти малоумни! Знаете ли изобщо какво правите. То бива да сте толкова тъпи ама това е пълен резил. Вече на всички ни става ясно, че нищо не умеете. Казваха хората още преди да се вдигне патъртия, че ремонта ще се проточи две години, ама лековерните все се надяваха. Сега вече е ясно, че както и да го смятате 450 дни влизат и във втората учебна година. Ще се местят масово деца за тези простотии, а тия от Рилски, дето си мълчат и лъжат родителите заслужават да останат за тия две години без заплата и препитание, а както и всички замесени във тези „грандиозни“ ремонти. Както всички те лишават децата от образование, така и те да останат без заплати и прехрана.

родител
родител
01.08.2016 17:12 17:12

Ако има начин най-добре да не започват нищо! Пишман! В момента стоят затворени и училищата и градините, а те – допускат „документални грешки“. Пълно безумие! Мнооого лош старт! Много! Ако въобще ви пука – на вас от общината!

ужас
ужас
01.08.2016 17:17 17:17

Тва в тая община било пълно с некадърници. Ми тва и второразредните адвокати знаят, че „По правило в документацията на обществените поръчки не трябвало да присъстват марки на фирми“. Какво си държахте досега, че не видяхте бре! Пълно с кухи юристи, юристконсулти и адвокати по тези държавни и общински институции. Вие си представете само как от некомпетентни хора се изготвя документация за обществена поръчка. А сега си представете как тези некомпетентни хора ще водат ремонтите и как други необразовани хора ще строят и ремонтират!

потърпевш родител
потърпевш родител
01.08.2016 21:30 21:30
Отговор до  ужас

Истинската причина са имената, които се появяват в кандидатсвалите строителни фирми. Те трябва да са наши, оказва се обаче апачик познати на целия град с родствените си връзки. Е-е-е… един котел и времето ще прикрит изработването на новите документи с правилните имена. Така дори Узунджовския не постъпваще!

Гражданка
Гражданка
01.08.2016 17:33 17:33

Защо тая община един път не помисли и за малките училища! Веднъж бе хора. На село също има деца, ако не знаете! И именно тези деца са в основата да ви пълнят училищата както след пети така и след осми клас. Ама както и да е ние сме само за фасадата, а съдържанието не е важно… Така е и с учебниците, така е и с образователната ни система! Жалко!

Живко Спиров
Живко Спиров
01.08.2016 18:19 18:19

Общината се напълни с кухи лейки и некадърници, не ги е срам

няма такава държава
няма такава държава
01.08.2016 21:56 21:56

Абе смешковци не ви ли е срам един търг не можете да направите като хората. То бива некомпетентност и простотия ама да не знаеш елементарни неща по документация това вече на нищо не прилича. Чудно ми е само едно едничко нещо – осъзнавате ли изобщо колко сте голи и боси ?

anonimen
anonimen
02.08.2016 7:53 7:53

Vaobste ne go remontirayte..slagayte perdetata i na septemvri da sme si tam..avgust doide ronta ne e picnal.uzlagahte horata i im uslojnihte jivotA

гост
гост
02.08.2016 8:40 8:40

Как ще оправдаете бе некадърници общински, когато септември почне и Рилски ще стои празно – нито ще се ремонтира пък нашите деца натирени на другия край на града. Може ли толкова да сте прости и безхаберни. Спахте ли от началото на изтеклата учебна година. Защо не си пуснахте търговете по-отрано, че да имате време без други да разбират да си нагласите нещата. То ясно, че за едни пари става въпрос, и кой ще се облажи покрай тях. Ама тука има намесени и деца. В края на краищата какво като останем без работа, за да ги превозваме по цял ден от единия край на града на другия – да вземем и ние да се наредим за помощи като ромите, ще вземем и ние да си направим колибки баш на площада под общината, които не можете да съборите, защото са единствено жилище – като на ромите. Ще седим и ще просим под прозорците ви, и ще се вайкаме от какво още имаме нужда, пък вие не ни давате. Аман от простотиите на некадърници, дето зорлем ти съсипват живота!

наглеци
наглеци
02.08.2016 8:43 8:43

Всички ученици да се превозват със служебната кола на зам. кмета Консулов – нали много му знае устата. Ей така работят некадърните общинари. Ама не ги закачайте, не ги мъчете в този отпускарски сезон. Къде нова година може да са готови със обществените поръчки и да започне евентуално ремонта!

pulen smqh
pulen smqh
02.08.2016 10:30 10:30

Ot 3 godini se znae za toq remont, kakwo chakahte dosega. Takawa izlagaciq, stanahte za gospodari na efira. Nekompetentnostta vi zasegna i decata, tqh pone postadete. Obyrkali dokumentaciqta hahhhaha, nestastnici!

родител
родител
02.08.2016 12:17 12:17

Да, наистина трябва да се организираме – поне едни „Господари на ефира“ да им спретнем. Жалко е, че нямаме толкова време за пилеене, за да им завардим Общината/но каква ли полза от това/. А ни предстои много време за пилеене из града в разхождане на децата – ту първа, ту втора смяна!
Не може това да остане така безнаказано – поне за смях да станат.

призив
призив
03.08.2016 11:45 11:45

Вън некадърните общинари от общината – докато трае въпросния ремонт да бъдат на палатки в центъра или порутени сгради в индустриална зона. Като постоянно прокламират, че трябвало да жертваме удобството на децата и на нас самите нека те да покажат как се жертват удобства за цели две години. Защото на всички е ясно, че ремонта ще се проточи поне две години! Местете си децата по другите училища, докато има места. Всички знаем, че няма как изведнъж да се поемат от другите училища голямата част от ученице на Рилски, които ще тръгна да се местят септември! Действайте веднага!

някой си
някой си
04.08.2016 9:02 9:02

Съсипа си го това училище тази директорка на Рилски – с тая надута и високомерна физиономия нищо добро не докара на училището. Да не говорим как се държи с родители и ученици. А се чува, че и на учителите си е взела страха. Та тя в коя смяна ще работи директор – в 1 или 2 смяна! В кое училище ще се помещава. Осигури ли си канцеларийки за книжните плъхове! От тази по-безхаберна директорка няма! Ще видят, като учениците им намалеят на половина! Не стига, че оставяха родителите да си учат децата, ами и сега ще ги пращат на другия край на града! Нищо – като ви падната заплатките, ще лазите за ученици. И няма да си вирите толкова носовете!

ние
ние
05.08.2016 8:37 8:37

След като общината, РИО Хасково и Рилски се гаврят с нашите деца – ще си търсим правата. За тази ситуация ще бъдат уведомени – министър-председател, министър на образованието, омбудсман на Републиката, Агенцията за защита на детото, всички големи медии и предавания, Господари на ефира и съдът. Да видим кой ще излезе прав!

родител
родител
07.08.2016 18:15 18:15

След като ремонта няма да започне и през септември – защо трябва да пращат децата ни на другия край на града! Както тъпите общинари могат да се мотаят с документацията, така и и ще почакат седмица да се изпарзни училището. Затова всички ученици на септември трябва да са си в Рилски – след като едни баламурнци могат да губят цяло лято и повече в простотии децата трябва да си започнат в училището. Като си подгатвят далаверите – тогава да ги местят. Сега на какво основание мислят да го направят. Това е все едно да мислиш да си правиш ремонт в къщи и докато обикаляш за латекс, плочки или друго превантивно да се изнесеш.

шапшал
шапшал
07.08.2016 20:14 20:14

Най вероятно покрай този нескопосан ремонт много хора ще съжаляват за работата си. Не може да правиш луди родителите от половин Хасково, да се подиграваш с децата им и да ги лишаваш от образование! Няма да мине току-така! Ще има паднали глави!

Back to top button