Регион

Овладяха пожара край Маджарово, пламна на още 3 места

Огромният пожар край Маджарово вече е овладян, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Ситуацията се нормализира, няма застрашени населени места и хора. Кризисният щаб, свикан от Областния управител на Хасково Станислав Дечев продължава работата си в село Бориславци.
Засега бедственото положение в община Маджарово остава в сила, категоричен е кметът Милко Армутлиев.

Температурата в района днес през целия ден беше много висока, привечер излезе и вятър, който допълнително способства за разгарянето на тлеещите огнища. Затова денонощното дежурство на служителите на пожарната, горските стопанства, военните и доброволците продължава.

На терен е и тежка верижна машина от мини Марица Изток, която проправя просеки в гората.

Бедственото положение ще бъде отменено едва когато премине кризата и няма да има никаква опасност от възобновяване на пожара, заяви Армутлиев.

По целия фронт на пожара има разположени групи, които следят ситуацията. Дечев инспектира района на селата Бориславци, Малки Воден и Малко Брягово. Там заради човешка небрежност за по-малко от едно денонощие огънят унищожи над 8 000 декара площи, от тях над 2500 декара широколистна гора.

Haskovo.info припомня, че 67-годишният свиленградчанин Христо Янев и 21-годишният му вник Димитриус са съпричастни към пламването на големия пожар в Маджаровско, съобщиха по-рано днес от полицията. Двамата отишли вчера по обяд до лозовия масив в село Бориславци и запалили огън, за да пекат зимнина – патладжани. Пламъците обхванали сухи треви и двамата не успели да угасят разрасналия се пожар. Към момента няма опасност за населението.

В харманлийската полиция е образувано досъдебно произвоодство. Възрастният мъж е разпитан и освободен, защото има проблеми със здравето и е с три байпаса. Внукът също е бил разпитан.

Тази вечер избухна пожар до харманлийските села Овчарово, Доситеево и Шишманово. Най-сериозно е положението при Овчарово, където огънят е стигнал на метри от къщите. Пламъците обаче са спрени за да не влязат в дворовете на хората. В гасенето участват 4 екипа на пожарната и горски служители. Ръководството на община Харманли също е на място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button