Регион

Избухна нов пожар между три харманлийски села, 40 пожарникари гасят огъня

Пожар лумна между харманлийските села Овчарово, Свирково и Шишманово, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Огънят е обхванал огромна площ от 4000 декара от сухи треви, храсти, гора, пасища и стърнища. На място работят огнеборци с 6 пожарни, два високопроходими автомобила, водоноска от община Харманли, помощ при гасенето оказват и 10 пожарникари от Маджарово, пренасочени от там, след овладяването на пожара при Бориславци. Общо 40 пожарникари и над 15 човека от горското стопанство са на място в момента.

Областният управител Станислав Дечев е информиран за новото огнено огнище в областта и следи ситуацията там. Действията на терен ръководи директорът на регионалната дирекция пожарна безопасност и защита на населението Николай Вълчев. Засега няма опасност за близките села, но духа силен вятър, който е предпоставка за разрастване на пожара.

Вече е овладян пожарът при тополовградското село Филипово. Там огънят обхвана 400 декара лесонепригодни площи. До 16:30 ч. огнеборци с четири пожарни и две високопроходими коли на горското стопанство успяха да локализират пожара. През цялата нощ дежурни екипи ще останат да следят мястото, за да не се възобнови стихията.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button