Регион

Овладяха големия пожар в Харманлийско, гръм удари бензиностанция

Пожарът край харманлийските села Свирково, Овчарово и Шишманово беше овладян късно снощи, съобщават от пресслужбата на областна администрация.
Огънят унищожи над 4 000 декара пасища, лесонепригодни терени, стърнища, сухи треви и около 40 декара горски култури. Операцията бе ръководена от комисар Николай Вълчев, директор на РД ПБЗН Хасково. Областният управител Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов следиха на терен действията на службите.

„Няма опасност за най-близките населени места, за хората, за имуществото им и за животните“, увери Дечев. На мястото на пожара бяха и кметът на община Харманли Мария Киркова и заместникът й Валентина Димулска. За да проследи работата по справяне със стихията, в Овчарово пристигна и директорът на Югоизточното държавно горско предприятие инж. Пейчо Върбанов.

6 пожарни от областната противопожарна служба, високопроходими автомобили от горското стопанство, водоноска от община Харманли бяха само малка част от техниката, която помогна на огнеборците да овладеят стихията.

Общо 40 пожарникари и над 15 служители на горското стопанство успяха да спрат разрастването на пожара. Едва в края на гасенето слаб дъжд подпомогна огнеборците. През нощта мястото беше наблюдавано от дежурни екипи, за да не се допусне възпламеняване на пожара наново.

От областната противопожарна служба съобщиха за Haskovo.info, че тази сутрин няма сигнали за нови горски пожари.

При бурята вчера вечерта пък е паднал гръм върху бензиностанция в димитровградското с. Добрич. Сигналът е подаден малко преди 19 часа, като една бензиноколонка е гасена от екип на пожарната.

Горял е и Фолксваген Голф 5 на ул. „Отец Паисий“ в Любимец, като причините за пожара се установяват.

Пожар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
2345678
2345678
03.08.2016 16:53 16:53

таз с тениската коя е? доста уплашено гледа…

Анонимен
Анонимен
03.08.2016 17:48 17:48

Как няма да гледа, като тоя от пожарната още малко и ще я отнесе!!! Май му липсва възпитание на униформения!

Back to top button