Регион

Свиленград с 1 млн. за изграждане на ВиК мрежа в 6 квартала

Община Свиленград спечели безвъзмездно финансиране от 938 108 лв. за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в квартали 300, 301, 302, 303, 304 и 305 и на стопански двор „Канакли“, съобщават от пресслужбата на кметството.

Средствата са от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общината е сред шестте в страната, чиито проектни предложения са одобрени още в първия етап на финансирането на проекти за управление на водите. За тази цел се разпределят общо 61 млн. лв. за 2016 г.

Целите са довършване обхвата на водопроводните и канализационни мрежи на територията на Свиленград и осигуряване на качествена инфраструктура за отпадъчните води.

Седемте нови квартала, които ще получат ВиК инфраструктура, се намират в района около спортната зала и околовръстния път на града в посока болницата. Техните жители ще бъдат присъединени към водопроводната и канализационна система на града и за тях ще бъде осигурено екологосъобразно пречистване на отпадъчните води към вече изградената пречиствателна станция.

Ще бъде положен водопровод с обща дължина 1 654 м, а новоизградената канализационна мрежа ще е с обща дължина 1 065 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button