Любопитно

Професор дава 1 млрд. лв. на Хасковско ако продаде ноу-хау

Професорът по икономика Божидар Попов е готов да задели 1 млрд. лв. за Хасковска област ако успее да продаде създадената от него екоикономическа антикризисна програма НООТУНС, обяви ученият на пресконференция в Хасково.

Той допълни, че е създал програмата за справяне с икономическата и демографска криза в България, за което ще са нужни около 500 млрд. Проф. Попов даде за пример САЩ и Япония, към правителствата на които работят мозъчни тръстове, които развиват иновациите и новите технологии. Авторът на мащабния проект вече събира подписка, в която са се включили много представители от академичните среди, политици и държавници. По неговите думи програмата не искала и стотинка от държавата, но за да заработи ще е нужно решение на Министерски съвет и най-вероятно специален закон. Той планира да представи програмата си пред всички чуждестранни дипломати в България.

Най-общо идеята е българските учени и бизнес да могат централизирано да печелят от ноу-хауто което разработват и да го продават на богатите чужденци. По изчисления на професора само за два месеца страната ни може да спечели около 60 млрд. евро, които да се разпределят по регионите и за Хасковско да бъде заделен около милиард.

Столичният професор е на обиколка из страната за да огласи идеята си и да събере по-голяма подкрепа за нейното осъществяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вярвам
вярвам
04.08.2016 14:23 14:23

Професоре, искам да работя за теб. Стискам ти палци! Дано гласът на разума надделее!

не си първия
не си първия
04.08.2016 16:22 16:22

Още един изкукал.

Деница
Деница
05.08.2016 12:58 12:58

Защо трябва да наричате „изкукал“ човек, който знае какво прави и Прави нещо реално, а не стои в интернет да нарича по-умните с груби определения. Кога ще започнете да се радвате на такива хора, да ги уважавате и да разчитате на тях да оправят България, защото Вие явно няма да го сторите…

не си първия
не си първия
05.08.2016 13:09 13:09
Отговор до  Деница

Я намери повече информация за тоя боклук в Интернет. Два пъти лежал в затвора за педофилство. И тая незнайно каква програма я развява близо 10 години. Подвежда и журналисти и управници и баламурници.

Back to top button