Регион

Трактор подпали нов пожар, спасиха къщите в Лисово

Голям пожар бушува в землището на свиленградското село Лисово. Сигналът за огъня е подаден около 13 часа. По неофициална информация пожарът е тръгнал от аварирал трактор.

Огънят се разраства в трудно достъпна силно пресечена местност и при силен вятър. Фронтът на пожара върви в посока юг-югоизток и приближава съседното село Левка. Горят основно сухи треви, храсти и стари бадемови градини.

На място вече работят екипи на противопожарната служба със седем автомобила, от Свиленград са изпратени две водоноски. На място са и техника и служители на горското стопанство.

Пламъците са спрени малко преди първите къщи на село Лисово, в които не живеят хора. Прави се всичко възможно да не се допусне пожарът да влезе в населеното място.

От областна администрация напомнят, че в пожароопасния сезон се забранява паленето на открит огън и на стърнища. Забраната на областния управител е в сила от 25 април до 15 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button