Регион

3000 декара вече изгоряха край Лисово, задържаха 56-годишен тракторист за пожара

3000 декара са засегнати в големия пожар между свиленградските села Лисово и Левка, съобщават от пресслужбата на областна администрация, като гасенето продължава.

Изгорели са голяма част горски масиви, както и 940 декара бадеми. На мястото на бедствието са областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов и директорът на областната пожарна комисар Николай Вълчев.

Включени са 8 противопожарни екипа, лесничеи и военни. По думите на огнеборците голям е бил приносът на пожарния хеликоптер, който се включи в гасенето в късния следобяд вчера.

Както Haskovo.info писа пожарът тръгна от трактор. От полицията съобщиха, че вече е задържан 56-годишният тракторист, който е от Свиленград. Мъжът обяснил, че при работата си на полето лопатките ударили в камъни и от искрите се запалили треви. Той се опитал да гаси, но вятърът разпалил пожара.

Сега се гасят труднодостъпни терени в пресечени местности. Овладяването на огъня напредва, но опасенията са свързани с покачването на температурите и усилване на вятъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button