Регион

Вкараха и зарзавата в контрабандата на злато, румънка пълни чушки с бижута

Контрабандистите на злато вкараха в употреба и зарзавата в опита си да минат границата. От Агенция „Митници“ съобщават за заловена румънка на „Капитан Андреево“ с чанта чушки, пълни със златни бижута.

Жената е влизала в страната от Турция с автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митничарите дамата заявила, че няма нищо за деклариране.

При последвалата проверка, между багажа на пътниците, е открита чанта с червени чушки, собственост на румънската гражданка. След преглед на съдържанието на чантата, между чушките, са открити изделия от жълт метал. Митническите служители са открили общо 102 медальона, пръстена, синджира, гривни и обеци. Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните бижута са с общо тегло 367.30 грама и са на стойност 20 038 лв.

Златните бижута са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На нарушителката е съставен акт. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт е иззета и сумата от 500 евро.

Ден преди това митническите служители на „Капитан Андреево“ задържаха 137.70 грама златни бижута на стойност 8 262 лв., в бельото на българка, влизаща в страната от Турция. Рекордно количество златни бижута за над 700 000 лв., укрити по телата на четирима мъже, бяха открити от митничарите, при друг случай от края на миналата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button