Регион

Овладяха пожара край Лисово, кризисният щаб и дежурни групи следят огнището

Пожарът край свиленградското село Лисово е овладян, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Сега се прави пълен обход на терена. За едно денонощие пламъците унищожиха над 3000 декара гора, над 900 декара от нея са бадемови насаждения. На мястото на пожара остава да работи кризисен щаб начело с областния управител Станислав Дечев, директорът на областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев, командирът на военното формирование 52 740 от Хасково подп. Николай Александров.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна вчера по обяд, предизвикан е от човешка небрежност. Въпреки абсолютната забрана 56-годишен свиленградчанин, който е задържан, е обработвал пасище с трактор и е предизвикал запалването.

Пламъците бяха спрени до дворовете на първите къщи на Лисово. Заради силния вятър пожарът се разрастна и тръгна в посока село Левка.

Благодарение на общите усилия на пожарникари, военни, горски и местни доброволци към този момент стихията е овладяна и се контролира. Наблюдението на дежурните групи ще продължи до пълното потушаване на огнищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К.Вълчев
К.Вълчев
05.08.2016 22:05 22:05

не знам дали има редактор който да следи написаното , но фактът , че името на селото в заглавието е Лисово, а после се минава на Лесово показва , че няма кой да чете….

Back to top button