Регион

28 иркчани върнахме на Гърция през „Капитан Петко войвода“

28 иракчани бяха върнати от гранична полиция през ГКПП „Капитан Петко войвода“ край Свиленград на гръцките власти, съобщават от МВР.

Групата иракчани – 7 мъже, 6 жени и 16 деца е преминала нелегално гръцко-българската граница на 23 юли. Те са задържани от гранични полицаи в района в землището на кърджалийското с. Лозенградци.

При извършения обиск в иракчаните са намерени документи, издадени от Гърция. На 25 юли районният съд в Момчилград е наложил присъди на пълнолетните иракчани – 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба по 200 лв.

Със заповед на началника на ГПУ-Момчилград на чужденците е наложена административна мярка „принудително отвеждане до границата“.

Създадена е организация за прилагане на спогодбата между правителствата на България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица. На 3 август 28 нелегално преминалите границата иракчани са върнати на гръцките власти на ГКПП – Орменион. Един техен съгражданин е попълнил декларация за доброволно завръщане и е заминал със самолет за Ирак.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button