Спорт

Григор приключи рано с Олимпиадата в Рио

Григор Димитров приключи рано с Олимпийските игри в Рио де Жанейро като отново показа познатите слабости и след нестабилно представяне от сервис и сериозен брой непредизвикани грешки загуби от Марин Чилич на старта с 1-6 4-6, съобщава TennisKafe.com.

Въпреки своите 198-сантиметра, Чилич определено можеше да бъде наречен „късата клечка“ за съперник в първи кръг и хасковлията бързо се убеди в този факт. Две непредизвикани грешки от форхенд на хърватина рано-рано дадоха брейкбол на Димитров, само че световният №14 заби ас за 40-40 и с още две поредни точки откри резултата в мача.

Огледална ситуация се получи на сервис на българина, само че Чилич материализира точката за пробив с ретур на линията, а после експресно затвърди и след 11 минути на корта, вече водеше с 3-0 гейма.

Димитров успя единствено да запише почетен гейм, но след 12 непредизвикани грешки срещу 5 за Чилич, първият сет отиде на сметката на хърватина с 6-1. Григор спечели едва 46% от точките след първи сервис, докато този процент за световния №14 беше 80.

До края Григор не успя да постави шампиона от US Open 2014 под сериозно напрежение и Чилич сравнително спокойно удържаше подаванията си до крайното 6-1 6-4. В последното си подаване хърватинът заби 4 аса и приключи битката за 63 минути.

Както Haskovo.info писа на Олимпиадата от Хасковско са още бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, лекоатлетката от Харманли Габриела Петрова, колоездачът от Хасково Стефан Христов и тополовградчанинът Георги Киряков, който е шампион по хвърляне на копие и ще участва в параолимпийските игри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
08.08.2016 22:30 22:30

Ми те всичките се издънили за какво отидоха да харчат сума ти пари Смотаняци и те и Бойковците

Анонимен
Анонимен
09.08.2016 22:06 22:06

ГРИГОР ПУТКОВ

Back to top button