Регион

Незаконна сеч в големи размери и край Маджарово

Незаконна сеч в особено големи размери в горски територии, стопанисвани от ДГС Маджарово, са констатирали експерти от мобилните групи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен.

При рутинна проверка е установено наличието на повече от 1500 дървета от дъб и габър, които не са маркирани и са отсечени без необходимото позволително. Длъжностните лица, които не са осъществили контрол, са предадени на прокуратурата.

Назначените допълнителни проверки са регистрирали и други сериозни нарушения на територията на стопанството. За всички нарушения ще бъде потърсена дисциплинарна и наказателна отговорност на длъжностните лица, заявява заместник-директорът на ЮИДП-Сливен инж. Константин Недев.

Държавно горско стопанство Маджарово обхваща площ от 16 905,3 ха. Административните му граници съвпадат с тези на община Маджарово. Държавните горски територии са 84%, общинските – 11%. На територията на горското стопанство се намират четири защитени местности.

Haskovo.info припомня, че в началото на август Районна прокуратура – Хасково се самосезира и възложи проверка по публикации в електронните медии за извършена незаконна сеч в землището на минералбанското с. Сърница.

Малко преди това инспекторите от Регионална дирекция по горите – Кърджали съставиха 18 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Те са констатирани при извършена цялостна проверка на горскостопанската дейност на Общинско горско стопанство. За неупражнен контрол дисциплинарно е уволнен и старши горски инспектор на звено “Хасково” към РДГ – Кърджали.

4 коментара

  1. Хващаш, снимаш и пускаш! В случая и снимки няма да има. А в Маджарово мирише, ама не от лешоядите. По този въпрос това ще е последната статия, а в национална медия дори няма да се спомене, ако ще и между другото.

  2. В цялата страна турците масово изсичат незаконно Българските гори , а тиквата блее ! Не може самозабравили се турци от Горни Главанак дето нямаха гащи на миризливите си задници да забогатяват на гърба на държавата , и нищо да не се предприема срещу тези безумци ! Прокуратурата незабавно да се самосезира и да провери в цялата страна , имотното състояние на тия , знае се много добре че са фирми и хора на дпс , какво са имали преди и какво имат сега !!!

  3. Нарушението е извършено от фирма „Джемко-03“ ЕООД, Ерсин Сабахатин Юсуф, нали е брат на Ерджан Юсуф-ДПС и затова си мислят че са богове, ще правят каквото си искат ще си секат като техни горите нали партията е зад тях. Да се самосезират данъчните да направят пълна ревизия на семейството на тоя турчин. Господа инж. Директори-лесовъди, господа Прокурори сега е ваш ред влезте си в ролята.

  4. Тая мобилна група що не се разкара малко из останалите съседни общини примерно Стамболово та да видим горе посочената фирма там какви ги върши, но нали е ортак с инж.Митко Бойков Младенов от Неделино и затова всичко му е позволено и няма никакви проверки. В Ардино далаверата с горите свърши сега е ред на общ. Стамболово. Стига сте спали събудете се най-накрая от това беззаконие забогатяха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button