Хасково

Част от центъра трети ден без вода заради аварии до „Смирненски“

Част от центъра на Хасково основно в района на автогарата вече трети ден е без вода, алармираха читатели на Haskovo.info.

Семейство Литови живее в блок на ул. „Пирин“ и там чешмите са пресъхнали в събота. Хората многократно звънели на ВиК, но от там им казвали, че има авария, която трябва да бъде открита и отстранена и така до днес. В понеделник по обяд от чешмите на „Пирин“ и съседни блокове още не потичаше вода.

Във въпросния блок живеят трудно подвижни хора и деца, за които е много трудно обслужването и отглеждането без вода, жалват се хората от блока.

От ръководството на ВиК съобщиха за Haskovo.info, че втори ден се борят с аварии по водопровода под бул. „Съединение“ до ОУ „Христо Смирненски“. Очакванията са в следобедните часове днес поредната авария да бъде отстранена и водата пусната.

От ВиК уточниха, че остава в сила и предупреждението за което Haskovo.info писа, за нарушаване на водоснабдяването и влошено качеството на водата към 7 хасковски квартала: “Червена стена”, “Воеводски”, “Каменни”, “Любен Каравелов”, “Дружба I”, “Възраждане”, “Република”. Това е така заради започналите ремонти на Енергото, които прекъсват тока на помпените станции в северната част на Хасково. По предварителни планове работата ще продължи до края на месеца, въпреки че от водното дружество настояват това да стане по-скоро.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Торбалан
Торбалан
08.08.2016 16:08 16:08

Качеството на водата не може да се влоши повече. Може да няма вода, това може, но да се влоши качеството й, не!

Back to top button