Съдът връща Кина Койнарска като директор на Старческия дом

Хасково

Хасковският районен съд отмени заповедта на кмета Добри Беливанов за уволнението на Кина Койнарска като директор на Старческия дом на Кенана и я обяви за незаконосъобразна, става ясно от решението на съда.

В същото време съдът възстановява Койнарска на поста директор на Старческия.

Заповедта за уволнение е от 15 февруари тази година и е връчена на директорката два дни по-късно. Койнарска бе на поста директор от 17 февруари 2015 г.

Като причини за прекратяване на трудовия договор в заповедта е посочено промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, което според съда е незаконосъобразно.

Общината е осъдена да заплати на Койнарска обезщетение в размер на 9863 лв. за периода от 18 февруари до 18 август, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска – 14 април до окончателното изплащане.

Кметството ще трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 1170 лв. и държавна такса в размер на 394 лв.

Кина Койнарска сподели пред Haskovo.info, че е доволна от решението на съда и още не е решила дали ще се върне като директор в Старческия, където сега на поста е Любка Евтимова.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково в двуседмичен срок. От община Хасково заявиха пред Haskovo.info, че ще обжалват.

9 коментара

 • Едно законно нещо не са направили в тази община. Сега да вземат тия над 10 000 лева от джоба на некадърния кмет, който не може и едно уволнение да направи по буквата на Закона.

 • Tова невестулките на Гошо мангалски не се спряха, Вие ли мишки говорите за законост, вие ли които с действията си и под контрола на Гошо изпокрадохте и разграбихте всичко в този град?Вие ли, които изнудвахте, тъпчехте и мачкахте хората?Айде, скрийте се колкото и да ревете няма да го върнете!

  • Някой да ти говори за Гошо? Нещо си се объркал, другарю гербераст. Говорим ти за ЗАКОН! Нещо, което дядо кмет абсолютно не разбира.
   И стига с тоя Гошо. Гошо е там, където му е мястото. Лошото е, че тоя сегашния не си е на мястото.

 • А сега какво ще прави Любчето?! Започна да пълни личната си кошница, а те й дръпнаха стола под краката! Това се казва късмет, а?!

 • Е това е голям резил Сега кмета да уволни юриста на общината Може ли такива основни грешки да се правят и парите хоп от нашия джоб Пишете кой е този некъдърен юююююююююююююююююююююююююююююююююююююююююрист да го знае целия град

 • за всички ние ясно че кмета дедо ДОБРИ беливанов Е Е ЕДИН КЛОУН,ЩЯЛ ДА СИ ГИ НОСИ ПАРИЧКИТЕ НА ОНЯ СВЯТ,мухлю.

 • за всички ние ясно че кмета дедо ДОБРИ беливанов Е Е ЕДИН КЛОУН,ЩЯЛ ДА СИ ГИ НОСИ ПАРИЧКИТЕ НА ОНЯ СВЯТ,мухлю.

 • Бе то реално погледнато Дедо Гошо четиридесетте разбойника около него здраво смуцеха но никой не е занесъл на оня святосвен един кат дрехи и 2 кубика пръст на Кенана или Паша чеир или на Пловдивското шосе

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.