Спорт

„Рона“ с най-големите и красиви призове от Кранево и Тасос

Танцьорите на хасковския балет „Рона“ спечелиха големите награди от последните си две международни участия.

Четирима представиха достойно балета с хореограф Милена Налбантова на международния фестивал в Кранево „Волна идей“ – Нелли Анисимова, Ивет Иванова, Никол Стоименова, Радослав Божилов. Първият етап на феста бе в Кранево, а галаконцерта – в Камчия.

Призът „Златна вълна“ заслужиха Ивет и Нелли, а „Сребърна вълна“ бе за цялостното представяне на всички танцьори. Двете грации спечелиха и лауреатски звания Първа степен – 6 за Ивет и 3 за Нелли, като те заслужиха и сертификати за участие във фестивал в Минск, Беларус. Ивет и Никол пък спечелиха и лауреатски звания Втора степен, а Ради е лауреат Трета степен.

След това дойде и поредното участие на балета на международния фестивал на гръцкия остров Тасос, където нашите отново спечелиха най-голямата купа и много медали. Там Нелли, Никол, Радослав, Виктория Иванова, Есра Мехмед, Ивета Гарева, Уляна Анисимова и Теодора Ленева впечатлиха журито с 30-минутна блок програма в различни стилове.

Сега за „Рона“ предстои Премиер лятна танцова академия в Банско, летен лагер на Кранево и подготовка за участието в Празниците на Хасково, което по програма трябва да е на 7 септември на централната сцена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button