Регион

Баба Станка от Надежден навърши 102 г., обича хората и ръченицата

Баба Станка от харманлийското с. Надежден навърши 102 г., което се превърна в малък празник за цялото село.

Още от сутринта в дома и се стичат близки и познати да и честитят личния празник.

Баба Станка Добрева е родена през далечната 1914 г. и през целия си живот е работила земеделска работа на полето. Отгледала е две дъщери и 5 внука. Радва се на праправнуци. Народните хора и българската ръченица са нейна страст през целия и живот, даже била и хореографка в самодеен състав.

Стари снимки я върнаха в миналото с носталгия. Столетницата не пропусна да спомене и съпруга си, който се е споминал през 1998 г. на 84-годишна възраст.

В добро състояние и бодър дух баба Станка духна свещите на тортата и си пожела „живот и здраве занапред“. А село Надежден е в очакване на следващия столетник. Припомняме, че скоро Георги Миланов от там навърши 100 г.

Да поздрави рожденичката в дома на баба Станка пристигна и кметът на Община Харманли Мария Киркова. Тя и връчи парична сума, торта и китка здравец, с пожелание за здраве и спокойни дни, споделени с близките и хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Блябля
Блябля
06.09.2016 12:50 12:50

Честит Рожден Ден , бабо Станке! Желая ти още 100 г.да живееш! :)

Back to top button