Хасково

Три глоби след инцидента с ударения от ток работник на Кенана, още е в болница

Три акта са наложени след проверката от Инспекцията по труда заради инцидента с ударения от ток 58-годишен работник Осман на Кенана, съобщи за Haskovo.info директорът на Инспекцията Петър Андреев.

Глобите ще са за възложителя и строителната фирма, с която пострадалият има трудов договор. Санкциите ще са в размер от 1500 до 15 000 лв., като тепърва предстоят на бъдат определени, но от Инспекцията уточниха, че няма да са в минималния размер. Актовете са заради липса на инструктажи и безопасни условия на труд.

Haskovo.info припомня, че на 13 юли 20 000 волта удариха Осман след повдигането на арматура при строежа на частна къща на главния път на Кенана. Арматурата се доближила фатално до жиците и се образува волтова дъга.

Осман бе откаран с тежки изгаряния в хасковското спешно, а след това транспортиран в Клиниката по изгаряния в Пловдив.

Кметът на с. Лясковец Назми Юсуф, откъдето е пострадалият, съобщи за Haskovo.info, че Осман още се лекува в пловдивската болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button