Хасково

Германия иска да екстрадираме втори турчин, прибрал пари за 20 коли

В Окръжна прокуратура-Хасково е получена европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Амберг, Германия, спрямо турския гражданин Тогай С., на 31 г., съобщават от държавното обвинение.

Немските власти го търсят във връзка с провеждане на наказателно преследване спрямо него за извършено престъпление – измама, представляваща особено тежък случай. Той е бил задържан на 7 август на ГКПП „Капитан Андреево“ при излизане от България в посока Турция.

Според представените документи, през 2013 г. Тогай С. е бил управител на фирма в Германия, която е трябвало да извърши превод на постъпила по сметката й парична сума към фирма-доставчик за покупко-продажба на 20 леки автомобила. Трансферът не е бил извършен и сумата е в особено големи размери.

Днес по искане на Хасковската окръжна прокуратура съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тогай С., като предстои провеждане на същинско производство по разглеждане на европейската заповед за арест.

Haskovo.info припомня, че малко по-рано Германия поиска есктрадиция и на турския гражданин Айхан Алтун. Той се издирва от властите в Германия по разследване за подпомагане на шестима граждани на Сирия да влязат и пребивават незаконно в Германия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЩИРЛИЦ
ЩИРЛИЦ
11.08.2016 9:27 9:27

КАК ТАКА ВСЕ НИЕ ЕКСТРАДИРАМЕ, А НЕ ПОИСКАХМЕ ТЕ ДА НИ ПРЕДАДАТ УБИЕЦЪТ НА МОТОРИСТИТЕ ФАРУК БЕТАШ КОЙТО КРИЯТ В ПОСОЛСТВОТО СИ – ТОЛКО ЛИ СА МАЛОУМНИ?

Back to top button