Хасково

Хасковските мотористи в националния протест, свалиха каските си пред съда

Десетки хасковски мотористи се включиха в националния протест, който се провежда в общо 15 града в страната.

Причината за недоволството им е фактът, че турчинът Фарук Бакташ, който наскоро прегази и уби семейство на мотор край Драгоман, беше пуснат под домашен арест и после се укри. Протестиращите искат съдийката Недялка Николова, която го пусна, да се яви пред тях и да обясни защо е взела това решение.

В 19 часа мотористите от Хасково спряха на паркинга пред съда, където форсираха мощните си машини. След това те наредиха каските си на тротоара в памет на загиналите мотористи и преминаха от страната на съда, като за кратко спряха автомобилното движение по булеварда.

Десислав Вълканов от “Атрокс” – Хасково обясни, че протестите са мирни и не целят затваряне на улици и пътища. Мотористите искат коренни промени, да се спазват законите от всички – мотористи, автомобилисти или пешеходци. Всеки нарушител трябва да се наказва. Книжката трябва да се отнема при всеки смъртен случай на пътя и всички полицаи да са на улицата, където да следят за реда.

Както Haskovo.info писа мотористите поднесоха на 31 юли цветя на лобното място на двете момичета, които загинаха при катастрофата край ханче „Клокотница“. Тази вечер те коментираха че и сега шофьорът на Аудито Делян Димитров е пуснат под парична гаранция и го видели да кара кола. Според тях това не е редно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Райчо Райчев
Райчо Райчев
11.08.2016 9:51 9:51

А наглите мотористи кой ще контролира,почти всяка нощ звуков терор от скутери и боботещи чопъри без заглушители,пък да не говорим за пистовите мотори“резачки“ които си правят гонки по всяко време .

Каунь
Каунь
11.08.2016 11:44 11:44
Отговор до  Райчо Райчев

То липсата на контрол до това води. Някакви хора боботят без заглушители и карат като ненормални. Други на пътя убиват семейство, което е далеч от келешите, които ти тровят живота, защото имат внуци, и изчезва от страната, вероятно, за да не може да бъде съден.
Мотористите искат прости неща – да има повече ред! Тоя ред означава, че и тия от тях, които не го спазват да бъдат принудени.

Злата Г
Злата Г
11.08.2016 10:14 10:14

Всички тези мотористи са потенциални донори на органи!!!Блъсни моторист,спаси живот!!!

Каунь
Каунь
11.08.2016 11:50 11:50
Отговор до  Злата Г

Кой да спасиш, ма Злато? Тия в Симеоновград, 6 човека, дето ги уби един пиян идиот? С мотор ли беше, ма?
Знаеш ли, че поне една петилетка няма толкова убити от мотористи, колкото тоя уби за един миг? Или оня в Яхиново, дето утрепа 4, или 5?
Знаеш ли, че пешеходците жертви на мотористите към същите, жертви на автомобилисти са хиляди към едно? Донор на мозък ти трябва на теб, ама няма как да стане.

Mqy
Mqy
11.08.2016 14:58 14:58
Отговор до  Злата Г

Tva e bg dami i gospoda vs e pozvoleno,imash li kinti nqma znachenie kafsi ai sistematanie syper istrita ot sqkade.vs pochva ot politicite.

Моторист
Моторист
11.08.2016 10:48 10:48

Златке,Златке вятър ви вее на бял кон с двата близнака-олигофрени.Чяудя се кой още идва в умрялата ви кантора на нотариус,като ви блъскат гюлета у главите всичките.

Райчо Райчев
Райчо Райчев
11.08.2016 13:36 13:36

Аз до сега не съм видял моторист с пистов мотор да спазва разрешената за града скорост,само да видят права отсечка над 50м. и навиват газта докрай,а за скутерите да не говорим че масово ги карат хлапетии без каски и книжки и 90%от тях са със издухани заглушители направо кошмар за ушите.Има и още един вид мотористи с големи чопъри с отвратителен звук на издухан „ДЖУГАН“ при които звука надвишава над 90 децибела.А полицията спи и гледа как по безпроблемно да им мине денят.

Back to top button