Хасково

Хасковската болница въвежда пръстов отпечатък от 1-ви, вече купуват четците

МБАЛ-Хасково ще въведе достъп с пръстов отпечатък от 1 септември, съобщиха за Haskovo.info от ръководството на болницата.

Първоначално това трябваше да стане от 1 октомври, но сега срокът за следващите 20 болници, които го въвеждат е изтеглен. По последна информация от 1 октомври всички болници в страната трябва да въведат този начин на достъп на пациентите си. След това наред ще са аптеките.

Както Haskovo.info писа хасковската болница ще купи 18 четци на биометрични данни за 240 лв. без ДДС всеки. Четец ще има във всяко отделение.

От болницата успокоиха, че устройството няма да сваля целия пръстов отпечатък, а само два сектора от него и така всеки пациент ще има уникален номер в обща база данни.

В болницата предстои обучение на персонала за работа с новия четец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ненов
Ненов
14.08.2016 11:18 11:18

Браво! Отдавна съм в очакване. Надявам се, че това ще намали в значителна степен злоупотребите и плащанията под масата.

Аскувлия
Аскувлия
07.11.2016 18:16 18:16
Отговор до  Ненов

Надеждите са хубаво нещо. Би ли ми обяснил с какво тоя четец какво ще се промени ситуацията. По рано се влизаше в болницата с лична карта. Сега с пръстов отпечатък. След това се излизаше – с лична карта, сега с пръстов отпечатък. къде по следата е включен тоя пръстов отпечатък, та да подобри нещо? Ако постъпилия умре, и на него ще му вземат пръстов отпечатък. Тука вече влизаме в книгата на Гинес. Само дето не е с нещо като Богородицата, а с извращение. Ама така става когато страната се управлява от мутри и наркомани.

4444039
4444039
14.08.2016 14:05 14:05

Дано намалее и алчността на лекарите, че на повечето от тях човещината е изчезнала яко дим. Грубостта и безцеремонността не им прави чест, но има Видовден.

Back to top button