Регион

Бърз съд за 35-годишния харманлиец, натъпкал 13 иракчани в Ауди

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство 35-годишният Добромир А. от Харманли, за това, че спомогнал на 13 иракчани да преминат през страната, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа на 9 август около 14:30 часа, в района на свиленградското с. Сладун патрул на „Гранична полиция“ забелязал лек автомобил „Ауди А 6“ с английска регистрация, със затъмнение стъкла.

Полицаите направили опит да спрат колата, но водачът увеличил скоростта и продължил към автомагистрала „Марица“. Полицаите го последвали. На магистралата Добромир спрял и побягнал.

След кратко преследване той е бил задържан. Установено е, че в автомобила пътували 13 иракчани, от които шест малолетни деца. Всички те били преминали нелегално през „зелена граница“ от Турция в България, водени от афганистански каналджии.

Харманлиецът трябвало да ги превози към вътрешността на страната. Първоначално иракчаните били качени в друг лек автомобил, който поради големия товар се повредил и бил изоставен. След това иракчаните били претоварени в автомобила на обвиняемия. Другият автомобил е открит край с. Сладун.

Добромир е в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Свиленград. На първоначалния разпит той изразил съжаление за извършеното и се признал за виновен. Предстои бързото производство да приключи в законния срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button