35 хасковски дружинки откриват ловния сезон на пъдпъдъци и гургулици

Хасково

35 са новите ловци, които се присъединяват към ловно-рибарското сдружение в Хасково със старта на откриващия се днес ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

На фона на изключителните жеги тази година и многото горски пожари Агенцията по горите апелира към ловците за спазване на противопожарните правила и повишено внимание по време на ловните излети.

В навечерието на новия сезон и по случай 120-годишнината от основаването на ловно-рибарското сдружение в Хасково управителният съвет организира състезание по стрелба . 24 отбора на ловните дружинки се явиха на надпреварата в дисциплината скийт в стрелковия комплекс в Кенана. Това е най-масовата проява под знака на юбилея, който се отбелязва през цялата година.

На първо място в отборното класиране застанаха ловците от дружинката в с. Гарваново, следвани от колегите си от Жълти бряг и Узунджово. В индивидуалното класиране най-много точки събра Георги Попов от Гарваново. Второ е трето място взеха Петко Караиванов от Жълти бряг и Димитър Щилянов от Николово.

Победителите получиха купи и медали. Те бяха поздравени от заместник-председателя на сдружението Желязко Живаков, който пожела на всички участници наслука през новия сезон.

Верни на традициите, хасковските ловци от 35-те дружинки и този път встъпват в сезона със завиден актив в обогатяване на дивечовите запаси. Към дружинките от Въгларово и Елена, разселили пернат дивеч, този месец се присъединява и Конуш.

Тамошните ловци ще пуснат сред природата фазани на възраст 90 дни. Част от количествата фермено произведени птици са бонус от пролетното разселване на ловно-рибарското сдружение в Хасково. По-големият брой обаче са осигурени със собствени финансови средства.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.