Хасково

Настаниха по спешност слепия Златко в общинско жилище след публикацията в Haskovo.info

45-годишният незрящ хасковлия Златко Комнев, за който Haskovo.info писа снощи, че остана на улицата, днес по обяд вече бе настанен в общинско жилище в кв. „Бадема“ 22.

След нашата публикация институциите се самосезираха и в крайна сметка след нареждане на кмета Добри Беливанов Златко вече е подслонен по спешност в общинска гарсониера. Това стана с помощта на секретаря на общината Биляна Димитрова и КОРЗ, които превозиха Комнев до новия му дом от автогарата, където изкара и снощи.

През нощта слепият мъж бил посетен на автогарата от Димитър Митев, който му оставил 20 лв. и цигари, за което Златко е много благодарен.

Златко

„Благодаря много на общината и на Haskovo.info за това, че вече имам жилище“, каза Златко веднага след като получи ключовете за гарсониерата.

След като Haskovo.info запозна Социалните с проблема на Златко, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов заяви, че наемът на слепия мъж ще бъде поет от държавата, защото той е с над 50% увреждания на здравето.

Сега от общината ще потърсят мебели за жилището на Комнев. Днес от Съюза на слепите ще пренесат и багажа на мъжа от апартамента на майка му.

Който има възможност да помогне с мебели и покъщнина за Златко, може да го направи като се свърже с председателя на Съюза на слепите в Хасково Георги Желев на тел. 0888 88 49 32.

Златко

Сляп мъж остана на улицата, нощува на автогарата в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ралица
Ралица
14.08.2016 12:59 12:59

Госпожа Емилия Стефанова -началник отдел на социални услуги -реагира много бързо и адекватно заедно с екипа на кмета и след като се свърза с представители от Съюза на слепите се взе решение от г-н Беливанов Залатко да се настани в общ.жилище.

Гошо
Гошо
14.08.2016 13:19 13:19

Екипа на успешния кмет избран за да бъде ново началото за град Хасково всеки ден дава резултати. Дори да не е работа на Общината кмета Беливанов реагира отново безпрецедентно бързо и правилно. Браво на началник отдела Емилия Стефанова, Биляна Димитрова и целия екип на г-н Беливанов за успешната работа всеки изминал ден. Стиха вече джипове под социалните жилища. Нужни са такива хора като общинатите. Справедливо постъпващи и правилно реагиращи винаги!

Анонимен
Анонимен
14.08.2016 13:35 13:35

На кмета и служителите му това им е работата. Стига сте ги възхвалявали в коментарите. Предизборната кампания свърши отдавна, дори и да не сте го разбрали. Няма нужда от тролове.
Иначе да, добре са си свършили работата, не може да се отрече, но в краюна сметка това им е работата.

dass
dass
14.08.2016 14:31 14:31

браво на haskovo.info

Човек
Човек
14.08.2016 15:00 15:00

Поздравления за Хасково инфо, която с публикацията си даде сигнал на обществеността и на общината. Много е добре, когато медиите и местната власт по този начин си взаимодействат и решават бързо проблеми- особено когато са спешни. Факт е, че беше бърза реакцията. Г-н „Анонимен“, всъщност вие не тролете- и на предишните това им беше работата, ама знаем как я вършеха. Аз поне не помня някой от предишното общинско управление да е скочил в неделя и за часове да реши проблем на някой обикновен човек, изпаднал в нужда. Ако има такъв случай за 16 години, моля, припомнете ми.

анонимна
анонимна
14.08.2016 16:29 16:29

Още снощи подадох сигнал на 112 и им обясних слъчая от там също са реагирали навреме и Златко беше посетен от полицията след което са пуснали сигнал до общината

bademche
bademche
14.08.2016 17:51 17:51

i hubavi neshta moje da se sluchvat no stanaha rqdkost.. No za tova EVALA

Гергана Стойлова
Гергана Стойлова
14.08.2016 21:33 21:33

Хей хей Анонимен … Нека се образоваме леко :) Първонсигнала е подаден към СОЦИАЛНИ ГРИЖИ, което всеки себеуважаващ гражданин знае че е ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ… Тролове няма има БЛАГОДАРНИ ГРАЖДАНИ, които не съжаляват за дадения глас и подкрепата за новата власт! И второ не е задължение ни най-малко на Общината да събира бездомните от улиците… Капиш? Има някои факти които е добре да се знаят, защото не никого не е приятно да мете не компетентни излазвания.БЛАГОДАРИМ НА Г-Н БЕЛИВАНОВ, ЧЕ ОПРАВДАВА ДОВЕРИЕТО, КОЕТО МУ ГЛАСУВАХМЕ ВСЕКИ ДЕН И ПРОДЪЛЖАВА ДА ОПРАВЯ НЕЩА, КОИТО ДЪРЖАВАТА ПОДМИНАВА!

читател
читател
14.08.2016 22:03 22:03

Ех,Боже,ама ако не се похвалят Руменчо и сестра му Емилия,просто няма да са те,ами нали това е работата й в крайна сметка. Иначе браво на цялата община,затова че работят адекватно и бързо! Когато институциите си вършат работата,нещата се случват. Заслугата е на ВСИЧКИ-Хасково инфо,граждани, полиция,община!!!

Кирил
Кирил
14.08.2016 22:46 22:46

Ето това е правилната посока:
– проявено гражданско самосъзнание;
– сигнали,чути от местната власт;
– взаимодействие между местното ръководсто и медиите;
– колективна и резултатна работа;

Поздравления,г-н Беливанов!

Back to top button