Регион

140 мигранти щурмуваха българо-турската граница

140 нелегални мигранти са се опитали да преминат незаконно българо-турската граница през последното денонощие, съобщават от МВР.
На ГКПП „Капитан Андреево“ е засечен и автомобил, в който били укрити двама чужди граждани.

Друга група от 13 чужденци е била засечена и недопусната да влезе у нас през гръцко-българската граница.

В подкрепа на полицейските и военни сили, разположени по българо-турската граница, са командировани 150 жандармеристи. От агенция „Фронтекс” са поискани допълнителни 200 служители, които би трябвало да пристигнат до края на следващата седмица.

Те са с високопроходима техника и термовизионни камери и ще бъдат от изключително голяма полза в най-натоварените от страна на миграционен натиск месеци – август и септември, когато увеличението на опитите за преминаване е почти двойно, уточняват от министерството.

По данни на гранична полиция от началото на август общо 1 858 са мигрантите са направили опит да влязат незаконно в страната ни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button