Хасково

Бутане и нерви край 14-те казана фасул за Богородица в Хасково

14 казана с постен фасул бяха приготвени и раздадени на миряните в двора на хасковската църква „Успение на Света Богородица“.

Гозбата се приготвя за 17-та година в навечерието на Голяма Богородица – 15 август.

Фасулът е без олио, слага се кромид лук, чушки и белени домати, обясни една от майсторките Христа Христова. В приготвянето му дейно участие взимат още 87-годишната Златка Вълкова, Минка Кирякова, Кера Ганева, както и майсторката Валя.

Фасулът беше осветен от отец Антоний в 17 часа след което започна раздаването му на миряните, които в първите минути се бутаха един друг в борба за по-предна позиция до казаните. От църквата успокоиха хората, че фасулът ще стигне за всички чакащи.

Успението на Пресвета Богородица е един от големите християнски празници. Тази вечер в храмовете ще бъде отслужена вечерня, а утре сутринта е празничната литургия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Демир
Демир
15.08.2016 0:00 0:00

Ей много са ми странни христеянето от 3-тото кадро !
Заради подобни прошлеци и гладни кучета редовия
христиенин па остава на сухо ,ама като идех да си купиш свещи ти
напомнят че има от 4 ,6 8 и 10 лева .
А оди вервай на дядо Боже…..!

Back to top button