Хасково

Уличното осветление, училища и забавачки ще пестят ток на свободния пазар

Повече от 20% ще са икономиите от сметките за електричество в Хасково след като общината излезе на свободния пазар, съобщават от пресслужбата на кметството.

Приключи обществена поръчка за доставка на електричество на около 700 измервателни точки в града включително за улично осветление. Сред тях са и общински предприятия, здравни заведения, центрове за настанаване, старческия дом, училища, детски градини.

Шест фирми участваха със свои оферти, сред тях са и утвърдени електропреносни дружества така също и нови. Най-добра цена е предложена от „Енергийна финансова група“ – за улично осветление 35 лв. нощна енергия за мегаватчас и 73 лв. за дневна за мегаватчас. За останалите точки 67,51 лв. за мегаватчас.

Haskovo.info припомня, че в неделя читатели на Haskovo.info сигнализираха за светещи през деня лампи в междублоковите пространства, които ненужно харчат ток, докато други части на града още не са осветени нощем.

Досега общината плаща около 120 000 лв. месечно за електричество, като в тази сума не се включват общинските предприятия, детските градини, здравните заведения, домове и центрове за настаняване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.08.2016 7:33 7:33

Ще пестят мн, ако изключват осветлението през деня

Back to top button