Улични псета пак тормозят хасковлии, „Паисий“ пуска докладна срещу зло куче

Хасково

Бездомни кучета продължават да тормозят хасковлии. По обяд едно от тях се бе излегнало на паркинга пред общината.

Друго пък лежеше пред входа на СОУ „Паисий Хилендарски“. От училището заявиха пред Haskovo.info, че черното псе е много зло и лае всички, които минат покрай него. Вече започнали да идват родители и деца, които се плашат от животното.

От „Паисий“ се обадили на общинското предприятие „Екопрогрес“, но оттам им заявили, че не могат да дойдат без заповед от кмета. Сега от училището ще пускат докладна до Добри Беливанов.

От пресслужбата на общината заявиха пред Haskovo.info, че засега бездомните кучета не се ловят масово и да се пращат в приюта в Димитровград. Причината е, че цените там били високи.

До услугите на димитровградския приют се прибягвало в крайни случаи, когато трябвало да се залови някое много зло куче, което напада хората.

66 коментара

 • Не е само Паисий,елате да видите на ул.Дунав срещу казармите какъв ужас е. Спускат се на коли,хора по цяла нощ лаят.Миналата сутрин нападнаха една баба….последствията счупена ръка и ухапвания….и в крайна сметка никой нищо не прави

  • Кога пък са ухапали жена? Кучетата са толкова тормозени, че като ги погледнеш и бягат! Всяка сутрин минавам по ул. Дунав с моето куче и те дори не ме забелязват, камоло ако човек е сам! Да много са бездомните кучета, но всичко си тръгва от нас!

 • На ул. Дунав положението е много зле!!! Цели глутници кучета живеят в казармите и вечер лаят непоносимо. Хората не могат да спят нормално през нощта, а как да станат рано сутрин за работа?!?

 • В градинката на кръговото до Веспрем също има 6-7 големи кучета. Кога ще се вземат мерки? Когато нахапят някое дете ли?

 • Хсково е пълен с бездомни псета, навъдиха се много и никой не взема мерки. Къде е общината, какво прави?

 • В Орфей, в размножителния им период се разхождат глутници между 11 и 15 кучета, гонят се между блоковете, спят пред входовете, постоянно се хапят едно друго, вият по цели нощи… Със страх ходим до магазина в края на блока, с камъни в джобовете… И през три месеца си имаме ново кучило…
  ТОВА ЖИВОТ ЛИ Е ?!?!?

 • Да ви е… ганьовците оставете ги кучетата в Хасково хората са по зле от всякакъв вид животно! Ако един Ганьо има право да живее и замарсява всичко около него, то кучетата имат също право да си живеят! Какво очакваш от народ мразещ един друг да милва кучетата ли?.. не ви остана друг проблем …

  • Много правилно ние сме злобари между нас си хората, затова сме си виновни и сами, че си изхвърляме кучетата по пътищата като ни омръзне да ги гледаме!

  • Явно говориш от личен опит, като един истински всичко-мразещ и критикуващ Ганьо! Аман от тъпи, комплексирани хейтърчета! Мишок!

   • Павлинкова, нито едно куче не бих заменил за тебе! Отивай истерясвай на мъжа си ако въобще си имаш и е издържал.. пусни си някоя чалга.. почисти си п….а ..живей си жалкия живот, но не нападай други същества

 • Журналистите да направят репортаж за постоянно живеещите кучета , до аптеката „Гален“ на бул „България“ №116. Там е страшно пред вратата винаги спът по 5-6 кучета. Пълна лудост!

   • Луди хора! Какво ядене , какви пет лева , говорим че сме в Европа , а живеем сред бездомни кучета! Никъде го няма това !!!

    • Да никъде го няма това в Европа само ,че ние не сме европейци ,защото ако бяхме кучетата нямаше да са по улиците ,а в приюти .Нямали са късмет горките да се родят на някое по добро място .

    • Айде бе … В Гърция бездомните дори си имат автомати за гранула… В европа пък никой не си изхвърля кучето на улицата !!! Не е проблема в кучетата а в неспазването на Закона от общините в България !!!

 • Куче влачи, диря няма! Това е положението! Свиквайте! Няма далавера-има кучета. Ако измислят някоя далавера с кучета, ще започнат да ги крадат от дворовете на хората, защото бездомните ще им се видят малко.

 • На къде е хукнала тая лелка на снимката? Толкова много злоба ви се е насъбрала, че си избивате комплексите на животните.

  • Така е, абсолютни нещастници са..
   Трудно е да намериш мотиви за живот сред такива хора. Само паразит може да оцелее..

 • незнам кой си избива комплексите, но елате да си разходите детето из Хасковските паркове, или го заведете в центъра на Европейският ни град да се разходи из крастави кучета. Ако са Ви много мили си ги вземете в къщи.

  • Ами задай си някои въпроси и си ги отговори първо! Кучетата не са виновни пряко затова! Светът е за всички. Просто има някои неща които държавицата БГ трябва да направи. А, разбира се от такъв народ е трудно да излезе такава държава. Гърците с 800 евро заплата се оплакват че са в криза, ако бяха в нашето състояние до сега да са ликвидирали държавата. Като гледам с какво мислене сте, ясно ми е и каква генерация отглеждате за напред- от зле на по-зле. Предпочитам кучетата, те не вредят на света като вас.

  • Ами аз съм си взела и ги храня и лекувам ,колкото мога защото имам душа и сърце,а ти не пиши тука ,а иди до кмета и други инстанции да пишеш .

  • И какво..? Аз от малка обикалям покрай крастави улични кучета и нищо ми няма все още спокойно няма да те изядат нито пък децата ти

 • Проблемът с бездомните кучета може да се реши с построяването на Общински приют в гр. Хасково, в Димитровград не са ни длъжни да ни прибират кучетата за мерси, естествено, че ще струва пари. Необходима е масова кастрация, за да се спре популацията. Крайно време е да се приберат от улиците горките животинки болни от тении, глисти, краста и какво ли още не, за което сме виновни ние хората. Недопустимо е в пясъчника срещу ПИБ на главната да спят глутница кучета, а на сутринта да играят децата с лопатки и кофички в същия този пясъчник, а също и в незавършения строеж до ОУ „Христо Смирненски“ да спи друга глутница, дори да не са агресивни са преносители на много болести, чишкат и акат по същите места където се разхождат и домашните кучета, които може да се заразят също и т.н. Крайно време е общината да вземе мерки, не може само да се разчита на доброволчески организации.

 • а за кучетата тормозени от хасковлий какво да кажем? те къде могат да се оплачат? че всеки ден намираме кучета и котета в окаяно състояние и кой прави нещо по въпроса, освен на?

  • освен нас и другите членове на Зоо доброволци Хасково? кой от общината се е поинтересувал от това, ако няма пари за усвояване? Хващат бездомните животни и ги карат и пускат в Димитровград, а те от своя страна- връщат жеста…. До кога ще продължава това, това все пак е грижа на общината и на държавата, нека се вземат мерки срещу безнаказаното изхвърляне на домашни животни и тяхната кастрация! Половината животни, които са в гр. Хасково са обезпаразитени, кастрирани и чипирани от организацията ни, а не от общината, еми време е да поемете някаква отговорност!!!!!!!!!!!!

 • Накарайте кмета да си изпълни обещанията и да работи като спазва българските закони. Скъпо му било да кастрира, ами да построи приют! Колко са регистрираните кучета в Общината? Таксите от домашните, по закон, трябва да отиват за овладяване популацията на бездомните! Да си ги събират! А да има глобени за изхвърлен домашен любимец на улицата? Няма! Пари могат да се намерят, няма желание за работа! Гражданите трябва да бъдат притеснявани по всякакъв начин и да бъдат принудени да се молят за правата си! Не се научиха, че получават заплати от нашите данъци!!!

  • Ами да такси от глоби например при доказано нехайство към домашно куче, например изхвърлено на улицата , на българина трябва да му бръкнеш в джоба да му дойде акъла, ГЛОБИ, ГЛОБИ и пак ГЛОБИ, но за това естествено трябва и ЗООПОЛИЦИЯ, а там какво се случва не е ясно!

 • Какъв приют какви глупости пишете всички се оплакват а е толкова лесно Мъжът у дома взема филийка хляб татопява е в антифриз и я хвърля на псетата и ––край Всички ревем и чакаме друг да свърше работата

  • Ти ако си толкова мъж бори се срещу системата а не с беззащитни животни мръсен нещастник. Дано се отровиш ти по подобен начин долен страхливец! Изгнил си отвътре.. изчадие

  • Извратен убиец! Колелото се върти, всичко се връща и ти ще си го получиш!

 • Да „перфектен“ пример, на много „хубаво“ нещо учим децата си, жестокост, омраза и злоба! БРАВО Г-Н ТЕНЕВ!

 • Господин Тенев, ако филийката я изяде някой баздомник, ще спите ли по-спокойно?

 • До ВЪЗМУТЕНА ––Приятелко а как ще реагираш ако недай си боже някоя вечер прибирайки се от работа или от кварталния магазин едно таково УМНО животинче те ЗАХАПИ за ЗАДНИКА и ти откъса МЕСЦЕ Това е напълно възмогжно не се опитвай да ме убедиш че те са възпитани щото са завършили Бургаския свободен унивирситет

 • Таралежко а ти колко филийки си подал на бездомници та толкова си се замислилза тях

 • Ами те не падат от небето, вие ги изхвърляте! Искайте общината да кастрира безплатно домашни кучета.И уличните се кастрират и се връщат по места,по закон.Ако не искате този закон да се изпълнява, значи сте съгласни всички закони да не се изпълняват.Кучетата на снимките не изглеждат агресивни.Не е хубаво да се лъже, може да изгубите душата си и да се преродите в кучета.Тогава такива като мен ще се грижат за вас, а такива като вас ще пишат докладни записки,че сте агресивни.Товерновиесте агресивни,пяна ви капе от устите,докато пишете.Ходите ли на психолог? Фобиите се лекуват..Не е хубаво да възпитавате децата си в страх и омраза към животните.Най-бедните в страни в Европа-Украйна,Румъния, България,се онасят най-зле с кучетата,има корелация между тези неща.Вземете четете,не само да пишете и злобеете.

 • „Уважаеми“ злобички – ще ви разкажа случка на която бях очевидец преди време. По тротоара на хасковски булевард в един случаен ден вървеше едно бездомно куче. Беше края на работен ден и кучето се разминаваше на сантиметри от краката на много хора – мъже, жени и деца. То си вървеше по неговия си път и не закачаше никого. Подминавайки един „господин“ обаче същия с все сила го изрита в задния крак, животно изскимтя, загледа се в него и след това се отдалечи бързо. За въпросния „господин“ няма да коментиран какъв е и какъв не е – то е ясно- поредния изрод в нашата малка държавица. Но искам да се замислите малко, много малко. Ако вие бяхте кучето в тази ситуация, и на следващ ден нещо или НЯКОЙ (мъж, жена или дете) по някакъв начин ви върне в момента с ритника, какво ще направите? Аз си признавам – ще нападам и ще хапя дори. Не защото случайните лица имат някаква вина за онзи увреден господин и неговото поведение. А защото мен без причина са ме нападнали и най естественото нещо е следващия път да се опиташ да се предпазиш от подобно нещо.
  Кой е виновен в случай- човекът или кучето…
  И ще ви кажа нещо – когато има бездомни животни по улиците, без значение дали са котки, кучета или друго, винаги ще има болести.
  Но ще ви дам един простичък съвет за кучетата – когато видите бездомни такива като се притеснявате толкова просто ги заобиколете по отдалеч . Защото една стара поговорка гласи „Глупав човек и вързано куче го хапе“ – сещате се нали…..

 • На истеричния коментар на „Mariq“завършващ с въпроса „това живот ли е “ ,мога само да кажа ,че от такива като нея ,кучетата са най-тормозените животни !!! Те нямат ли право на живот ,не искат ли ласка и да са нахранени ??? Но такива двукраки ,малоумници ги изхвърлят и насаждат омраза към тях с постъпки и коментари !!!!

 • Виждате ли каква злоба и ненавист излъчва дори в профил сниманата по горе лелка. Но ако я спрете за интервю по въпроса за бездомните кучета физиономията й далеч няма да е същата. Съгласна съм, много кучета има, които се разхождат свободно из града и кварталите, но половината от тях са изхвърлени ей така защото видите ли омръзнало му на стопанина да го гледа. Повечето от тях наистина не закачат никого, ние сме тези, които ги ритат и дразнят/ като тази горе на снимката/, но факт е, че трябва да се вземат мерки по въпроса било чрез глоби и то солени за изоставени кучета, било чрез уреждане в приют и т.н. Няма смисъл да говорим какво се прави в уредените държави,просто сме се родили и живеем в абсурдна държава. Жална ни майка и на нас хората и на животните.

 • Малко са ви проблемите, че и с животинките да се заяждате.. Как очаквате кучетата да не „тормозят“ хората, като те са постоянно тормозени от нас? Каквото почукало, такова се обадило.. Защо трябва да сте такива лицемери и да се отнасяте с такава злоба към кучетата, които не искат нищо повече от някой друг подхвърлен залък? Онези кучета пред общината са даже много добри. Ако им подхвърлите нещо за ядене могат да ви следват цял ден неотлъчно и да са ви приятели. Но нали е по лесно да ги игнорираме и да говорим каква напаст са за жителите на село ‘Асково…

 • Защитниците хаха, заповядайте на Акация да видите за какво става въпрос, може би тогава ще сте с друго мнение! За съжаление хората,които живеят там ще ме разберат.. Не може да продължаваме да живеем така! За да отидеш за едно кисело мляко до магазина или на работа се налага да стоиш по 30 минути във входа, защото пред вратата те чакат 20 парчета..

  • Така е аз не живея там, но те разбрах. Но има си начини, хора и институции (или трябва да има) които по цивилизован начин ще се справят с проблема. Нали ние не сме кучета, а Господ ни е дал способността да мислим и развием цивилизация. Просто много хора в БГ отхвърлят това и се мерят с животни, като или лаят като тях или хрркат. Но и възползвайки се от умственото си превъзходство (защото колкото и да отрича все пак е от човешкия род и разполага с по голям ум на размери) върши зверства срещу тях. Затова трябва да поемем по трудния път и да съсредоточим вниманието си другаде, а не в кучетата.

  • Но ако ви харесва така давайте. Вземете сопи, хрркайте, лайте или измисляйте начини за зверства като оня тъпак по-горе с антифриза (и се гордее че е по умен от куче) но се погледнете отстрани…

 • Вижте как живеят кучетата в една държава и ще ви стане ясно що за народ я обитава и що за правителство я управлява!Горе снимката показва красноречиво и очевадно що за хора сме,привидно добре изглеждащи,но кухи нещастници…..злоба,омраза,примитивност!Не кучето е проблем на тази държава,а духовното падение и злоба в човека!Не стигнахме ли вече дъното бе малки хорица?

 • Емили стигнахме го това дъно и като се огледаш в дъното ние в средата отляво помияр а отдясно бясна котка и ти идва от кеф да запееш ––Хей живот здравей здравей колко хубаво се живей

 • Оооооо дааааа – това с филийката потопена в антифриз ми хареса.
  Разбрахте ли всички?
  Ами действайте тогава. Дано да работи ами да не е някой кьорфишек като нашите политици.

 • Чакайте бе хора. Кмета който вие избрахте каза,че ще направи приют за бездомните кучета,ама гледам с обещанията до тук?

 • Кучетата нямат място на улицата и трябва да се от
  стрелват както беше едно време,ловците правиха акция.Що никой не скача против ловците когато стрелят по всичко живо на лов,ама това е спорт а да застреляш куче е убийство,с какво кучето е повече животно от прасето или агнето.Я сега някой от тези природозащитници ми даде смислен отговор.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.