Регион

Хиляди рискуват колите и живота си по разбития път Върбица – Чирпан

Десетки коли се чупят всеки ден по разбития от години републикански път от димитровградското с. Върбица за Чирпан.

Той е в толкова лошо състояние, че дори е забранен за придвижване. Въпреки това автомобили от тук минават непрекъснато.

Отсечката е връзката между Пловдивска, Хасковска и Старозагорска област и е най-бързата връзка между Маказа и магистралите Марица и Тракия. Ремонт обаче не е правен от 80-те години.

Шофьорите признаха, че ги е страх да минават, но нямат избор, защото иначе трябва да заобикалят през Димитровград, което им удължава пътя с 45 – 50 км.

Път

„Взимат винетки, взимат данъци, взимат всичко, а е лунен пейзаж. Най-лошият път в Европа е лукс в сравнение с този, казва професионалният шофьор Николай Делчев.

Велико Стоянов пък сподели, че си е изкривил и четирите джанти по разбития път и е спукал две гуми.

Местните хора вече сами са запушили част от дупките на моста над Марица, защото преди това през тях се виждала водата.

„Това беше мостът на веселбата, на дружбата между всички тези хора, а сега е мостът на разрухата и не ни се дава възможност да пътуваме от тук“, казва Стати Димитров от селото.

Haskovo.info припомня, че досега няколко пъти са писани писма до АПИ. Отговорите са, че пътят е бил предвиден за ремонт между 2007 и 2011 г., но това така и не се случило.

Вижте видео репортаж:

Дупка до дупка от Върбица до Чирпан – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
теню тенев
теню тенев
17.08.2016 14:47 14:47

В осемдесетте години е предвиден ремонт тоест по време на Т Живков Чакайте сега да се върне Живков да го ремонтира щото тия сегашните нямат пари –-изкрадоха ги

Back to top button