Регион

Афганистанци се биха пред лагера в Харманли, двама са намушкани с нож

Група афганистанци са се сбили снощи пред центъра в Харманли, съобщават от Държавната агенция за бежанците.

Скандалът е избухнал около 22 часа на автобусната спирка срещу входа на бежанския център. Един от афганистанците е прободен в областта на гърдите. За инцидента е подаден сигнал на телефон 112 от собственичката на близкото заведение.

Пострадалият е откаран незабавно в болницата, където му е оказана медицинска помощ. Към момента състоянието му е стабилно, а живота му е извън опасност.

Патрулка пристигнала веднага на мястото на инцидента. Полицията е установила, че чужденците са афганистански граждани, които са подали молба за закрила, регистрирани са и настанени в РПЦ “Харманли“. Лицата са с установена самоличност. Нападателят, използвал хладно оръжие е идентифициран и задържан. Сега се провеждат следствено-процесуални действия.

Държавната агенция за бежанците е в непрекъснат контакт и в постоянна координация с органите на МВР, като са предприети всички необходимите действия по запазване на обществения ред и повишаване мерките за сигурност на българските граждани, както и на лицата, потърсили международна закрила в центъра.

МВР предприема превантивни засилени мерки за сигурност с полицейски патрули и жандармерия около всички териториални поделения на ДАБ в страната.

От полицията уточняват, че пострадалият е на 19 г. и е с две прободни рани в гърдите. Има и втори с прободна рана в областта на лявата седалищна част, който след преглед е освободен за домашно лечение.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button