Хасково

Мотористите отново протестираха мирно пред хасковския съд

За втора поредна седмица десетки хасковски мотористи излязоха на мирен протест пред сградата на съдебната палата в Хасково.

Точно в 19, обявен за начален час на протести в цялата страна, мотористите пристигнаха с рев на мощните си машини и спряха на паркинга пред съда за да не затрудняват движението.

Автомибилите по булеварда спряха за минутка само за да преминат протестиращите откъм страната на съда, където поставиха каските си на земята в памет на загиналите мотористи.

Haskovo.info припомня, че първият протест в Хасково бе на 10 август, когато те се включиха в националното недоволство срещу факта, че турчинът Фарук Бакташ, който прегази и уби семейство на мотор край Драгоман, беше пуснат под домашен арест и после се укри.

„Ние продължаваме да се борим за нашата кауза – за законите, които трябва да се спазват и да пазим децата си. Искаме да прекратят тези убийствени състезания по пътищата. Вече виждаме, че има някакви резултати“, заяви Десислав Вълканов от клуб “Атрокс” – Хасково.

По думите на Димо Николов пък нещата няма да се променят ако не се събираме по-често и по-масово. „Както се вижда съдът не си върши работата, както е казано – рибата се вмирисва от главата“, допълни Николов.

За разлика от първия път сега около съда имаше три полицейски патрулки.

Малко след пристигането на мотористите пък започна да вали дъжд, в който две коли се удариха леко на булеварда пред съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
18.08.2016 20:18 20:18

добре е че протестират но няма да има никава полза

д
д
18.08.2016 20:21 20:21

добре е че протестират но няма да има никава полза

Соня
Соня
19.08.2016 9:18 9:18

Браво момчета! Така се прави, ако искаме промяна трябва ясно да се заяви и да се протестира!

Back to top button