Регион

Бърз съд за Тихомир, хванат с 19 кашони цигари, нови удари на „Капитан Андреево“

Районна прокуратура-Димитровград води бързо производство срещу 50-годишния Тихомир О., хванат преди седмица с 19 кашона безакцизни цигари край с. Горски извор, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа на 11 август Тихомир е спрян от полицейски патрул със Ситроен Берлинго. В багажника на колата са намерени 19 мастербокса цигари без акцизен бандерол. По делото е била назначена стоково-оценъчна експертиза, според която стойността на цигарите е в размер на общо 71 250 лв.

От началото на годината досега Районна прокуратура-Димитровград е образувала общо 17 досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол, като за последния месец те са четири.

Митничарите на „Капитан Андреево“ пък откриха контрабандни цигари в тайник на автобус, с турска регистрация, пътуващ от Турция за Косово, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобусът пристига на границата малко преди полунощ. Шофьорът и всички пътници са заявили, че не носят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При нея митничарите откриват тайник под стъпалата на задната врата на автобуса. От укритието са извадени 1100 кутии цигари без акцизен бандерол. Установено е, че цигарите са собственост на втория шофьор на автобуса – турски гражданин. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая, при проверка на товарен и лек автомобили с турска и френска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места в естествените кухини на превозните средства, общо 18 400 цигари без акцизен бандерол. Цигарите са иззети, а на нарушителите са съставени актове за пренасяне на акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месеца на „Капитан Андреево“ са задържани 791 820 цигари без български акцизен бандерол. От 872 преминали пътници са иззети 30 179 цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализ на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 9412 кутии, за които са съставени 78 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sugania
Sugania
05.10.2016 15:05 15:05

Abe tova tisho sakatia li e be ba eba bokluka mu

Back to top button